Banjalučka premijera filma Petra Ristovskog „Bilo jednom u Srbiji“: Priča koja inspiriše publiku

B.P.
Banjalučka premijera filma Petra Ristovskog „Bilo jednom u Srbiji“: Priča koja inspiriše publiku

BANjALUKA - Svečana premijera novog filma režisera Petra Ristovskog „Bilo jednom u Srbiji“, održana je tokom vikenda u banjalučkom bioskopu „Sinepleks Palas“.

Premijeri su prisustvovali glavni glumci Sloboda Mićalović Ćetković, Viktor Savić i Teodora Ristovski, kao i režiser filma Petar Ristovski, koji su se poklonili banjalučkoj publici uz gromoglasne ovacije prepune sale, a Ristovski nije krio zadovoljstvo prijemom.

- Evo mene ponovo u Banjaluci nakon 14 godina. Poslednji put sam bio ovde kada sam snimao „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Ovaj put trudili smo se da napravimo jedan vedar i topao film za koji je meni bio cilj da publika kada izađe iz sale oseti se inspirisano - rekao je Ristovski, dodajući da je želio da pronađe balans u ljubavnoj priči, da ne podsjeća na kliše i klasični ljubavni trougao.

- To je istorijski film u kojem je trebalo vratiti sve vek unazad, to je bio i produkcioni i rediteljski izazov - izjavio je Ristovski.

Glumica Sloboda Mićalović pojasnila je da je za nju lično ovo neki mali iskorak i mogućnost da se poigra sa svojim likom.

- Do sada sam igrala čvrste dramske priče, ovo je nešto drugačije. Ovo je osveženje da radim sa mladim rediteljem - rekla je Mićalović Ćetkovićeva.

Glavni glumac Viktor Savić rekao je da, ukoliko se govori o izazovima, svakako je najveći onaj da ti ljudi, kao glumcu, vjeruju.

- Uvek mi je bio veći izazov da igram te trpne likove koji nose radnju, a što se tiče ovoga, drugi izazov je bio pauza zbog virusa korona nakon toga bio mi je izazov i da se vratim uvežbanom karakteru - rekao je Savić.

Film „Bilo jednom u Srbiji“ na redovnom repertoaru u banjalučkim kinima nalazi se od 10. marta, a priča filma prati sudbinu dva mladića i dvije djevojke iz Leskovca - Cone (Viktor Savić) i Dine (Nemanja Oliverić) - i Zorka (Teodora Ristovski) i Ružica (Sloboda-Boba Mićalović) u periodu nakon Prvog svjetskog rata Iz velikog svijeta dva mladića se vraćaju u Leskovac, ali svako ide onome čemu teži - Dine u svoj sada već nepostojeći bioskop, a Cone vjerenici Zorki, koja poslije pet godina čekanja svog dragog, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta Aćima Prokića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana