Animirani film “Nevjerovatni Moris” od danas na repertoaru “Sinepleksa Palas”

Priredila: Ilijana Božić
Animirani film “Nevjerovatni Moris” od danas na repertoaru “Sinepleksa Palas”

BANjALUKA - Animirana avantura “Nevjerovatni Moris”, rađena po romanu Terija Pračeta donosi priču o zgodama i nezgodama ovog nestašnog mačka, a od danas je na repertoaru “Sinepleksa Palas” u Banjaluci.

Ostvarenje je nastalo u režiji Tobija Genkela i Florijana Vestermena. Za lijep početak godine “Taramaunt film” je priredio ovu sjajnu animiranu avanturu, koja je sinhronizovana na srpski jezik, a režiju sinhronizacije radila je Dušica Novaković.

“Nevjerovatni Moris” nastao je prema motivima knjige za djecu “Neverovatni Moris i njegovi školovani glodari” Terija Pračeta. Ova knjiga objavljena je 2001. godine, a na srpskom jeziku 2016, u izdavačkoj kući “Laguna”. U pitanju je 28. roman iz serijala o Disksvijetu, ali prvi koji je napisan za djecu. 

Zaplet se zasniva na reinterpretaciji njemačke bajke “Čarobna frula” i dat je u obliku parodije žanrovskih konvencija bajke. Pračet je za roman osvojio “Karnegi medalju” od britanskih bibliotekara za najbolju dječiju knjigu objavljenu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Animirani film prikazuje pacove koji rade šta požele, plešu po stolovima, kradu pite kuvaru ispred nosa i hodaju po korpi za hljeb. Kako bi ovaj problem bio riješen potrebno je da grad ima dobrog frulaša. Tada na scenu stupa Moris, ulični mačak, koji priprema savršenu prevaru za zaradu novca. Svi su čuli za priče o frulašu i gradu punom glodara, a Moris je pronašao svog ličnog frulaša i pacove koji prenose kugu, da bi prevario lakovjerne građane da mu daju mnogo novca. Sve ide po planu dok ne stignu u udaljeno selo Palačinkovačka banja gdje upoznaju Malisiju, djevojku opsjednutu knjigama, koja traži njihovu pomoć da razriješi misteriju svog grada.

Glavne uloge tumače Hju Lori, Emilija Klark i Dejvid Tjulis, a glasove u sinhronizovanoj verziji pozajmili su Miloš Đorđević, Anja Mit, Vukašin Jovanović, Dušica Novaković, Branislav Platiša, Aleksandar Gligorić, Tatjana Dimitrijević, Milan Antonić i Dragan Vujić Vujke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana