Anima film "Gospodar prstenova: Rat Rohirima" stiže 2024. godine.

B.P.
Foto: The lord of the rings

Los Anđeles- Anima film „Gospodar prstenova: Rat Rohirima“, koji zajedno rade dva studija "New Line Cinema"i "Warner Bros Animation", biće objavljen 12. aprila 2024.

Radnja se odvija otprilike dva vijeka prije događaja iz Tolkinovih knjiga „Hobit“ i „Gospodar prstenova“, a film će pratiti podvige Helma Hamerhenda, kralja Rohana i stvaranje Helmovog ponora, uporišta prikazanog u „filmu  Pitera Džeksona "Gospodar Prstenova: Dvije kule.”

Majstor animacije Keni Kanjijama režira film u tandemu sa producentom Džozefom Čouom preko svog anime studija "Sola", koji je počeo rad na filmu 2021. Kao što se može vidjeti  u prvom pogledu na konceptualnu umjetnost iz filma, „Rat Rohirima“ takođe crpi veliki dio svog kreativnog DNK iz Džeksonovih šest filmova smještenih u Srednju zemlju.

Filipa Bojens, koja je bila dio tima scenarista nagrađenog Oskarom za trilogije „Gospodar prstenova“ i „Hobit“, izvršna je producentica filma a njena kćerka Fibi Gitins i scenarista Arti Papageorgiou, piše scenario na osnovu ideja Džefrija Adisa i Vila Metjuza. Kreativni tim uključuje Ričarda Tejlora (koji je osvojio Oskara za šminku i vizuelne efekte za „Gospodar prstenova“), Alana Lija (koji je osvojio Oskara za umjetničku režiju za „LOTR“) i Tolkinovog ilustratora Džona Haua.

-Zadivljen sam kreativnim talentima koji su se okupili da ožive ovu epsku priču koja udara pravo u srce, od majstorstva Kendžija Kamijame do zaista zvjezdane glumačke ekipe“-rekla je Bojens.

Anima film „Rat Rohirima“ potpuno je odvojen od "Amazonove" serije o Srednjoj zemlji „Gospodar prstenova: Prstenovi moći“, koja je smještena milenijumima prije događaja iz Džeksonovih filmova. .

-Filmovi ’Gospodar prstenova’ podigli su Tolkinovo remek-djelo na nove bioskopske visine i inspirisali jednu generaciju. Čast je biti u mogućnosti da ponovo posjetite Srednju zemlju sa mnogim istim kreativnim vizionarima i talentovanim Kendžijem Kamijamom na čelu. Ovo će biti epski prikaz za razliku od bilo čega što je publika ikada videla- rekao je Tobi Emerih predsjednik "Varner Brosa" studija.

Anime „Gospodar prstenova“ dolazi u trenutku kada je studio "Varner" u sporu sa Saul Zaentz Co., dugogodišnjim vlasnikom „LOTR“ filmskih i TV prava, oko toga da li je Varner uradio dovoljno za razvoj franšize da zadrži svoja prava na igrane i animirane filmove. Poslednji Tolkienov film  „Hobit: Bitka pet vojski“ iz 2014, zaradio je 940 miliona dolara širom svijeta, dok je svih šest filmova zaradilo preko 5,8 milijardi dolara. „Gospodar prstenova: Povratak kralja“ osvojio je  i 11 Oskara, uključujući najbolju sliku, čime je izjednačio rekord za jedan film, koji je držao čuveni "Titanik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana