Američka glumica Džilijan Anderson: Nisam željela da ponovo budem Skali

Agencije
Američka glumica Džilijan Anderson: Nisam željela da ponovo budem Skali

London - Američka glumica Džilijan Anderson nije bila oduševljena kada su joj ponudili da reprizira svoju čuvenu ulogu u nastavku kultne serije 1990-ih "Dosije Iks".

Naime, nakon godina tokom kojih je pokušavala da pobjegne od agenta Dejne Skali, svjesno birajući što raznovrsnije role u nezavisnim produkcijama, Anderson nije bila spremna da ponovo uroni u naučno-fantastični svijet svog fiktivnog alter ega. 

- U početku sam bila jako neodlučna. To je stara inkarnacija, imali smo običaj da snimimo i po 24 epizode godišnje, a ja to više ne mogu. Stvar je postala realnost kada su producenti pristali na manji broj epizoda - objasnila je glumica u intervjuu jednom londonskom magazinu.

Anderson se trudi da što više radi: serija s kojom se proslavila, "Dosije Iks", uskoro se vraća na male ekrane, prije toga je u Indiji snimila film "The Vicerodž's House" u kojem igra groficu Edvinu Mauntbaten, ljubavnicu prvog indijskog premijera Džavaharlala Nehrua. Iduće sedmice leti u Belfast, gdje će početi rad na trećem nastavku hit serije "Pad" (The Fall), pa odmah potom u Njujork da bi u britanskoj produkciji predstave "Tramvaj zvani želja" igrala Blanš Diboa, ulogu s kojom je prošle godine na Vest Endu podjednako oduševila i kritiku i publiku. 

Tu je i knjiga o emancipaciji žena, "NjE", koju piše sa aktivistkinjom Dženifer Nadel - "činjenica je da postoji previše nadmetanja, osuđivanja i negativnosti kada bi trebalo da pomažemo jedna drugoj", kao i nova Bi-Bi-Sijeva serija "Rat i mir" po čuvenoj knjizi Lava Tolstoja u kojoj igra manju ulogu. 

- Stalno radim jer ako stanem, upadam u nevolje - objasnila je Anderson svoj brzi tempo života, dodavši da je teško podnijela nedavnu smrt svog mlađeg brata Arona. 

- Možda bježim i od nečeg što me proganja još od djetinjstva, ili zbog toga što imam 47 godina i što znam koliko je teško dobiti posao kada se približavate 50-im, pa stoga neprestano radim iz straha da ga ne izgubim - navela je glumica. 

Na pitanje kako gleda na svoje godine, Anderson je rekla da je naučila da ih prihvati, iako je bilo i trenutaka kada je bila deprimirana.

Upitana šta misli o estetskoj hirurgiji, ona je rekla da još uvijek nije "petljala" s tim.

- Ali, da li mi sporimo sam hirurški zahvat ili činjenicu da on djeluje vještački? - upitala je Anderson, dodavši da će svakako jednog dana ljekari pronaći proceduru koja će djelovati sasvim prirodno, te samim tim postati prihvatljivija. 

Na opasku da danas djeluje zadovoljnije nego ranije, glumica je rekla da "nema osjećaj da joj nešto nedostaje u životu", mada već duže vrijeme nema partnera.

- Ne viđam se ni sa kim. Zapravo je stvar u tome što imam troje djece. To je veliki izazov. I dugu listu zahtjeva oko kojih, po meni, nema kompromisa - zaključila je Anderson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana