Amazon spiskao 465 miliona dolara na sezonu serije "Gospodar Prstenova"

B.P.
Amazon spiskao 465 miliona dolara na sezonu serije "Gospodar Prstenova"

NjUJORK-Prva sezona televizijska serije "Gospodar prstenova: Prstenovi moći", koštala je studio "Amazon" ukupno 465 miliona dolara ili otprilike 58 miliona dolara po epizodi.

Prema magazinu "Varieti", prva sezona od osam epizoda "The Rings of Power ", koštaće Prime Video ogromnih 465 miliona dolara, što uključuje početne troškove za pokretanje serije koja će vjerovatno biti raspoređena u više sezona. Prošle godine smo saznali da će ekipa 2. sezona serije "Gospodar Prstenova" napustiti Novi Zeland , gdje je Piter Džekson snimio sve filmove "Gospodar prstenova" i "Hobit", preselivši svoju produkciju u Veliku Britaniju. Sa druge strane glavni konkurent u borbi za naklonost fanova epske fantastike prednastavak "Igre prijestola" u produkciji kanala HBO "House of the Dragon ", koštao je daleko manje sa 20 miliona dolara uloženo u svaku epizodu.

Takođe poređenja radi, budžet filma "Spider Man: No Way Home ", najkomercijalnijeg filma u 2021., iznosio je 200 miliona dolara. "Prime Video " je potrošio dvostruko više na prvu sezonu "Prstenova", što znači da je u suštini tretiraju kao film sa velikim budžetom, raspoređen u osam epizoda.

To bi mogla biti dobra vijest za obožavatelje "Gospodara prstenova", koji će moći vidjeti šou sa stvarnom produkcijskom vrijednošću, ali u svjetlu izvještaja ove sedmice da je "Netfliks" preko noći izgubio 58 milijardi dolara , morate se zapitati kako njegov konkurent za striming, "Amazon", može ostvariti ovakav budžet, pogotovo jer se ne može očekivati ​​da će "Gospodar Prstenova" donijeti bioskopski prihod kakav ima "Spajdermen 3", u iznosu od skoro 2 milijarde dolara.

Ipak, kada se zna da Džef Bezos, osnivač i izvršni predsjednik "Amazona", , navodno ima svoju vlastitu mega-jahtu vrijednu 500 miliona dolara, možda je jasno da trošak za jednu sezonu od 465 miliona dolara za njega i nije velik problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana