Aleksandar Jovanović: Serija "Koža" nudi surovu istinu svakodnevice

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Aleksandar Jovanović koji je govorio o svojoj ulozi u seriji "Koža".

Jovanović je rekao da je "Koža" veliki i ozbiljan projekat, i da u svojoj karijeri do sada nije imao priliku da godinu dana unapred dobije gotov scenario.

"Dobijete zakucanu poslednju ruku scenarija, gde godinu dana već imamo ceo 'kast'. Nikad mi se nije desilo da se  natakav način spremam za određeni projekat", istakao je glumac.

Jovanović je dodao da mu je "Koža" bila najlakši projekat za rad, i pored užasno zahtjevne teme i njegove uloge koja je kompleksna.

"Moj lik Slobodan Milošević Bobi je izgubljeni dečak koji ima toliko puno ožiljaka na sebi da je to sve sraslo u jedan nezaustavljivi ožiljak po celoj duši, koji ne može da se zaleči", rekao je Jovanović.

Kao nekome ko je odrastao u luna parku, Jovanoviću je lik bio zahtevan i tražio je temeljnu pripremu "od nule", jer "okolnosti, problemi, šta bolest zavisnosti heroina nosi sa sobom bili su stvarno zadaci koji nisu laki".

"Glumac priželjkuje takve stvari, jer osećate da određenu temu zgrabite, nosite sa sobom, i da je sazvaćete i savladate", rekao je Jovanović.

Prema njegovim riječima, gledaoce seriji može privući "surova i ogoljena istina svakodnevice u kojoj živimo", i "svako će moći da se identifikuje na najdublji i najiskonskiji način".

"Tu nema mistifikacije. Nikola Pejaković koji je pisao scenario je surovo realan čovek koji ima bogato životno iskustvo, i ima iskusno oko da sagledava stvari oko sebe", ocijenio je glumac.

Jovanović je rekao da obožava pozorište i da će ova sezona u Beogradskom dramskom pozorištu "biti ludilo i reolerkoster u svakom smislu".

Najavivši da će igrati u predstavi "Ćovek slon" reditelja Kokana Mladenovića, Jovanović je rekao da je "ekipa san snova", a na kraju godine ga očekuje saradnja BDP-a sa Nacionalnim teatrom u Atini mjzikl "Čarli Čaplin" u režiji Nikite Milivojevića.

Govoreći o svom radu u pozorištu, Jovanović je napomenuo da je  odrastao u luna parku, gdje radi njegova porodica generacijama, i "gde ste zaduženi da budete vedri i ljudima koji dolaze pričinjavate zadovoljstvo".

"Uslovni refleks je kad stupim u pozorište, dužnost prema kosmosu, ljudima koji kupuju karte i samom sebi je da budem na visini zadatka i da se zabavljam enormno", zaključio je glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana