“Akvamen i izgubljeno kraljevstvo” od danas u bioskopima

Milanka Mitrić/agencije
“Akvamen i izgubljeno kraljevstvo” od danas u bioskopima

BANjALUKA - “Akvamen i izgubljeno kraljevstvo”, ostvarenje koje je nastavak filma “Akvamen” iz 2018. godine, od danas stiže u domaće i svjetske bioskope i ljubiteljima “Di-Si komiksa” donosi još jednu dugo najavljivanu epsku adaptaciju superherojske i naučnofantastične priče.

Džejson Momoa vraća se u ulozi Artura Karija/Akvamen, zajedno sa Patrikom Vilsonom, Amber Herd, Nikol Kidman i Jahuom Abdulom Matinom Drugim, a film je režirao Džejms Ven.

Prvi dio ovog filma najuspješniji je film iz “Di-Si” produkcije ikad, a iako su prve kritike nastavka izmiješane, pogotovo zbog Amber Herd (koja je ostala da glumi u filmu i nakon svih kontroverzi i suđenja sa Džonijem Depom), tek treba da vidimo kakav uspjeh će ostvariti i kakve će biti kritike publike.

- Nakon što nije Akvamen uspio da pobijedi prvi put, Blek Manta, i dalje vođen potrebom za osvetom za smrt svog oca, neće se zaustaviti ni pred kim dok jednom zauvijek ne svlada Akvamena. Ovaj put Blek Manta je snažniji nego ikad prije, koristeći moć mitskog crnog trozupca koji oslobađa drevnu i zlu silu. Kako bi ga pobijedio, Akvamen će se obratiti svom bratu Ormu, bivšem kralju Atlantide, kako bi sklopili zahtjevan savez. Zajedno moraju ostaviti po strani sve svoje razlike da bi zaštitili kraljevstvo i spasili porodicu, kao i svijet, od nepovratnog uništenja - stoji u sinopsisu filma, koji je posljednji dio u serijalu filmova “Di-Sijevog” proširenog filmskog univerzuma.

Iako, sudeći po trenutnim tumačenjima filmskih kritičara i publike, zabilježenih na različitim sajtovima, ne izgleda kao da će nastavak ove morske superherojske sage biti uspješan, pojedini vjeruju da ipak ima potencijal da bude najbolji superherojski film ove godine, s obzirom na to da većina ostalih koji su ove godine emitovani, nisu ostvarili poželjan uspjeh na bioskopskim blagajnama.

Takođe, iako nije ostavljena mogućnost za nastavak, glumac Džejson Momoa u jednom razgovoru rekao je da voli da igra Akvamena.

- Obožavam ovaj lik i glumio bih ga što je duže moguće. Čak vidim gdje bih volio da usmjerim priču. Uživam i u ulozi i u ovom svijetu - kazao je Momoa.

Film je premijerno trebalo da bude prikazan krajem prošle godine.

Univerzum

“Di-Sijev” prošireni filmski univerzum je serijal superherojskih filmova, baziran na likovima koji se pojavljuju u stripovima izdavača “Di-Si komiks”. Filmovi u okviru ovog serijala su nastajali od 2011. godine i prvi u serijalu je “Čovjek od čelika” iz 2013. godine. “Akvamen” je film s najvećom zaradom u ovom serijalu, sa 1.15 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana