Aksel Foli ponovo u akciji

Branislav Predojević
Aksel Foli ponovo u akciji

LOS ANĐELES - Striming servis “Netfliks” objavio je nedavno prvi trejler za film “Policajac sa Beverli Hilsa: Aksel F”, četvrti film u popularnoj franšizi, u kojem se Edi Marfi vraća u roli brbljivog policajca, koja ga je proslavila tokom osamdesetih.

U režiji Marka Moldžoja film “Aksel F” dolazi na ekrane otprilike 30 godina nakon što je “Policajac sa Beverli Hilsa 3” objavljen 1994. godine i skoro 40 godina nakon što je Marfi snimio prvi film u kultnoj franšizi.

Marfi se vraća kao glavni lik, policajac iz Detroita, koji rješava zločine na Beverli Hilsu, ali po njegovim riječima postao je svjestan protoka vremena na bolan način.

- To je fizički zahtjevan film i morao sam da radim neke fizičke stvari. Inače, u posljednje vrijeme volim da budem na kauču, ne volim da skačem, pucam i trčim, ali morao sam da skačem, pucam i trčim. I kao rezultat na kraju filma imao sam aparatić za koljeno i leđa su mi bolna. Ali film će biti poseban - rekao je Marfi.

Takođe sudija Rejnhold i Džon Ešton se takođe vraćaju kao i lokalni policajci poručnik Bili Rozvud i narednik Džon Tagart, dok su Džozef Gordon Levit i Kevin Bejkon obojica pridošlice u univerzumu “Policajaca sa Beverli Hilsa”, a talentovana Tejlor Pejdž se pridružuje glumačkoj ekipi kao Folijeva otuđena kćerka.

Zvijezda u usponu Gordon Levit nije imao dileme kada je pozvan da se pridruži ekipi ovog filma.

- Odlazak na posao tokom snimanja “Policajca” nije kao posao. Misliš da je to životni san. Vozim se u helikopteru pored Edija Marfija i zasmejavamo jedan drugog - naveo je Gordon.

Iza filma ponovo stoji producent veteran Džeri Brukhajmer, koji je stajao iza originalnog “Policajaca s Beverli Hilsa”, a koji je u saradnji sa “Netfliksom” i “Paramauntom” pokrenuo proizvodnju nakon godina zastoja u razvoju. Scenario su napisali Vil Bil, Tom Gormikan i Kevin Iten, na osnovu likova koje su kreirali Danilo Bah i Danijel Petri Džunior. Iako je produkcija počela još tokom devedesetih, decenijama je bila u produkcijskom limbu, čak je snimljena pilot-epizoda televizijske serije, ali je otkazana, da bi ulaskom “Netfliksa” u igru prije dvije godine napokon stigao i četvrti dio serijala.

Premijera se očekuje na “Netfliksu” sredinom sljedeće godine.

Početak

Prvi film u franšizi, akciona komedija “Policajac sa Beverli Hilsa”, u režiji Martina Bresta snimljena je 1984. godine. Marfi je glumio Aksela Folija, uličnog detektiva iz Detroita, koji posjećuje Beverli Hils u Kaliforniji, da bi riješio ubistvo svog najboljeg prijatelja. Prvi film u franšizi doveo je Marfija do statusa međunarodne zvijezde i bio je nominovan za nagradu “Oskar” za najbolji originalni scenario 1985. godine. Postao je prototip blokbastera osamdesetih, dobio je pozitivne kritike i zaradio 234 miliona dolara na domaćim blagajnama u Sjevernoj Americi, što ga je učinilo filmom sa najvećom zaradom objavljenom u SAD 1984. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana