Ajron Men 3 ušao u istoriju

Agencije
Ajron Men 3 ušao u istoriju

"Ajron Men 3" našao se na vrhu liste filmova sa najboljom zaradom na blagajnama i postao drugi film u istoriji Amerike koji je prvog vikenda zaradio 175,3 miliona dolara.

Nastavak filma, rađenog po popularnom Marvelovom stripu, u kojem glavnu ulogu igra Robert Dauni Džunior, osvojio je svjetsko tržište.

Bolji rezultat od ovog filma ostvarili su samo "Osvetnici" iz 2010. godine, koji se takođe zasnivaju na stripu o Marvelovim junacima, sa 207,4 miliona dolara. Treći nastavak avantura Tonija Starka kao Gvozdenog čovjeka je ujedno i posljednji dio trilogije i u njemu se on bori protiv teroriste Mandarina.

Film je režirao Šejn Belek, koji je sa Daunijem sarađivao i na filmu "Kiss Kiss Bang Bang", a u filmu "Ajron Men 3" pored Roberta Daunija Džuniora glavne uloge igraju i Gvinet Paltrou, Ben Kingsli i Don Čidl.

Treći nastavak "Ajron Mena" je dočekan sa izuzetno pozitivnim kritikama, a nadmašio je po zaradi i svoja dva prethodnika, koji su u prvom vikendu prikazivanja zaradili 98,6 i 128.1 milion dolara. Kritičari su posljednji nastavak iz ovog serijala opisali kao "neočekivano uspješan, mračniji i mnogo ozbiljniji nego prvi i drugi dio".

Premijera filma u Americi je došla poslije početka prikazivanja u ostalom dijelu sveta, u kojem je film do sada ukupno zaradio 680,1 milion dolara.

Marvelov "Ajron Men 3" suočava drskog, ali genijalnog industrijalca Tonija Starka sa neprijateljem, čiji uticaj nema granica. Kada Stark shvati da mu je neko uništio privatni život, upušta se u mučnu potragu za krivcima. Ovo putovanje na svakom koraku stavlja na test njegov karakter. Stark će morati da se osloni na sopstvenu genijalnost i instinkte da bi preživio i zaštitio njemu najbliže. Na tom putu Stark će otkriti i odgovor na pitanje koje ga je potajno mučilo: "Da li odijelo čini čovjeka ili čovjek odijelo?"

Kod "Ajron Mena 3" je uzbudljivo to što on nije samo kulminacija prethodna dva filma, već je i nastavak Marvelovih "Osvetnika".

U Marvelovom filmskom univerzumu svi događaji koji su se desili u nekom filmu imaju direktan uticaj i posljedice na buduće filmove i franšize. Što se tiče Tonija Starka, događaji i susreti iz "Osvetnika" možda su iza njega, ali on i dalje vrijedno radi na tome da uskladi zahtjeve svog privatnog života.

Za ovaj nastavak filmadžije su se odlučile da istraže šta bi se desilo kad bi Toni Stark potpuno ostao bez para i igračaka i bio primoran da nađe novi način da postane superheroj.

Gvinet Paltrou

Oskarovka Gvinet Paltrou vjeruje da se filmski serijal "Ajron Men" završava trećim nastavkom i da četvrtog dijela priče o strip-junaku najverovatnije neće biti. Holivudski mediji, međutim, prenose da je moguće da će serijal biti nastavljen, ali da Gvinet i Robert Dauni Džunior, koji igra Ajron Mena, više neće igrati u franšizi, jer su im ugovori istekli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana