Žrtve

Goran Maunaga

Poslije zloupotrebe djece u propagandne svrhe prilikom popisa stanovništva u BiH, predstavnici bošnjačkih organizacija nisu stali. Naprotiv, krenuli su ka još gorem.

Djeca (ovog puta srpska) su opet zloupotrijebljena i u javnosti prikazana na najružniji mogući način, oblaćena bez ikakvih dokaza, a sve zaslugom Bakire Hasečić.

Tvrdi ona da su ta djeca (koja idu u osnovnu školu) uzvikivala pogrdne parole, pa je brže-bolje uletjela u učionicu, fotografisala ih i objavila sliku na internetu uz propratni komentar.

Sve i da djeca jesu uzvikivala pogrdne parole (a utvrđeno je da nisu), zakon ih kao maloljetnike štiti od objavljivanja punog imena i, pogotovo, od javnog objavljivanja njihovih fotografija.

Ali pošto je Hasečićeva odranije poznata kao "sila koja Boga ne moli" i kojoj niko ništa ne može, ovog puta otišla je deset koraka dalje i od nedužne djece napravila prave žrtve "Žena žrtava rata".

Pošto se radi o izmišljenom, montiranom događaju, sličnom onima na kakve smo od bošnjačkog rukovodstva navikli još tokom rata i to u najtežem obliku, a prije svega zbog toga što je riječ o djeci, tužilaštvo bi trebalo da protiv Hasečićeve naredi hitno sprovođenje istrage.

Škola i roditelji zloupotrijebljene djece trebalo bi da protiv nje podignu i privatne tužbe. Jer, makar se radilo i o BiH kao svjetskom fenomenu u mnogim oblastima, valjda se ne mogu ljudima do te mjere, na onaj već viđeni ratni način, još montirati izmišljotine, a javnosti plasirati fabrikovane informacije. I to o djeci!!!

Jer svi oni koji imaju djecu mogu samo da pretpostave kako se osjećaju roditelji ni krivih ni dužnih mališana čije fotografije su se našle na najradikalnijim islamističkim internet portalima uz tvrdnju da su porodicama bošnjačkih žrtava uzvikivali "Nož, žica, Srebrenica".

A sve to uz jezive komentare forumaša koji pozivaju na zatiranje svega što je srpsko. Bakira Hasečić ovog puta zaista je pretjerala i zato bi trebalo da odgovara. 

Poslije pokrenutih postupaka, kojih će, nadamo se, biti protiv nje, na ispitu će opet biti pravosuđe BiH. Biće zanimljivo pratiti te procese jer će se iz njih moći zaključiti ima li na pomolu ozdravljenja pravosudnih institucija ili je i dalje na snazi pravilo da "treba satrti sve što je srpsko" pa makar se radilo i o nedužnoj djeci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana