Život ide dalje

Milijana Latinović

Uprkos svim problemima kojima je pandemija pritisnula domaću privredu, turizam, zdravstvo, svakog čovjeka, život nije stao. Jedan po jedan segment počeo je da se otima iz kandži korone i da hrabro ide naprijed.

Poput ranjenika na bojnom polju koji ne odustaje ni onda kada mu krv lipti iz ranjenih nogu, koji hrabro korača naprijed i bori se za parče slobode, i mi idemo dalje iako je godinu iza nas obilježila borba za dah, za život, za zagrljaj i stisak ruke koje još čekamo. 

Statistika nas svaki dan opominje na oprez, odgovornost i poštovanje epidemioloških mjera, da čuvamo sebe i ljude oko sebe jer još nije gotovo, ali nade ima.

Potvrđuju to i sve pozitivne vijesti koje pune novinske stupce o povratku turista, o otvaranju novih radnih mjesta, rastu izvoza domaćih proizvoda, povećanju plata. Čak i kada je skroman rast, nade ima.

Epidemiološka situacija se stabilizuje i na nama je da svim silama doprinesemo da tako ostane i u vrijeme praznika koji su pred nama, da sve ono za­ šta smo se borili u proteklom periodu, u čemu smo istrajavali, ne padne u vodu. Jer uvijek je samo do nas.

Samo odgovornim ponašanjem spasićemo privredu i sačuvati radna mjesta i ne samo hiljade zaposlenih već hiljade porodica čija egzistencija zavisi od svakog radnog mjesta u ugostiteljstvu, turizmu ili građevinarstvu. Nova zaključavanja niko ne bi izdržao, ni finansijski ni psihički, zato moramo i u danima koji dolaze biti još odgovorniji i oprezniji. Drugog izbora nemamo.

Vlada RS je uspjela da svojim mjerama spasi dobar dio radnih mjesta i tako spriječi crni scenario po domaću privredu. To je put kojim je potrebno nastaviti kako ono što je već urađeno ne bi palo u vodu.

Novu stranicu u ovoj borbi okrenuli smo onoga dana kada su prve vakcine stigle u Republiku Srpsku. Malim korakom za čovjeka, ali ogromnim za čovječanstvo pridružili smo se zemljama Evrope i svijeta koje masovnom vakcinacijom nastoje da savladaju nevidljivog neprijatelja i tako okončaju borbu koja predugo traje.

Nadležni na svim nivoima moraju da nastave da se bore za svaku dozu vakcine, za sve što može pomoći da se točak života vrati na pravi smjer, da nastavimo da radimo i živimo nižući uspjehe na svim poljima.

Posustati ne smijemo ni sada kada se čini da se sve počelo polako vraćati na svoje, jer kako legendarni Dragan Nikolić u filmu Zdravka Šotre reče: “Idemo dalje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana