Živite normalno

Danijela Bajić

U strahu od nestašice hrane stanovnici Srpske masovno kupuju osnovne životne namirnice kao što su brašno, šećer i ulje, ali i toalet papir i sredstva za higijenu.

Ovih dana mnogi strpljivo čekaju u redu ispred mesnica za zalihe svježeg mesa.

Uprkos brojnim apelima nadležnih da nema mjesta panici, jer su trgovački lanci i prodavnice u Srpskoj snabdjeveni dovoljnom količinom svih životnih namirnica, stanovnici i dalje stvaraju velike zalihe hrane i drugih proizvoda. 

Narod nije svjestan da je tolika gužva u marketu zapravo javno okupljanje koje su nadležni zabranili, pa se juče, ali i prethodnih dana u marketima koji rade mogla vidjeti ogromna gužva i krcata kolica. Kod nekih se dobro vidjelo da se pripremaju za nestašicu ili se, jednostavno, ne žele izlagati mogućoj zarazi kupujući svakodnevno pa su došli obaviti veću kupovinu.

Zaista nema potrebe za tim. Mislite i na nekog drugog, nemojte da sebično gomilate namirnice.

Šta je sa ljudima koji u ovom momentu nemaju dovoljno novca da obezbijede hranu za deset dana ili roditeljima koji zbog posla ne stižu u market da kupe dovoljne količine mlijeka ili pelena za svoje dijete. Zar njih treba ostaviti bez igdje ičega, samo zato što na vrijeme nisu napravili skladište proizvoda kod kuće.

Zato je neophodno izbjegavati stvaranje gužvi jer se time samo prave veći problemi, između ostalog, trgovcima, kojima nimalo nije lako.

Zamilite kako je onoj prodavačici za kasom koja tu navalu kupaca baš sada mora pregrmjeti.

Ono što je za svaku pohvalu jeste to da  trgovci stalno čiste i dezinfikuju prostor, a mnogi trgovinsko-uslužni objekti su na svojim ulazima/izlazima postavili sredstva za dezinfekciju ruku.

Sve je bilo pa je prošlo, tako će i virus korona. Baš iz tog razloga nema mjesta panici, jer samo zajedničkim snagama vrlo brzo iz ove priče možemo izaći kao pobjednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
Kosovo jeste Srbija
Kosovo jeste Srbija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana