Zaštitite Vaskovića

Goran Maunaga
Zaštitite Vaskovića

Novinaru političkog magazina FTV-a "60 minuta" Slobodanu Vaskoviću hitno treba obezbijediti policijsku zaštitu. Tako bi bilo postignuto nekoliko bitnih ciljeva.

Na taj način mogla bi da se spriječi njegova eventualna likvidacija koju već spominju, očigledno dobro upućene, njegove kolege sa FTV-a, koji su izvršni organ Zlatka Lagumdžije, SDP-a i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice.

Iako postoji niz dokaza, dokumenata i svjedoka koji pokazuju da Vasković nije novinar već nešto sasvim drugo i da mu najveća opasnost prijeti upravo od onih sa kojima se upetljao u klupko kriminala, reketašenja i korupcije, činjenica je da bi Srpska odmah mogla da bude proglašena za krivca ako bi se Vaskoviću nešto desilo.

To odlično znaju njegovi naredbodavci kojima je u svemu najbitnije nanošenje štete Republici Srpskoj, pa neće prezati ni od čega ako zaključe šta treba učiniti da bi se Srpskoj nanijelo najveće zlo. To zna i Vasković, što godinama koristi za ličnu promociju i samopodizanje cijene, kao i za blaćenje Srpske. Razbijao je on staklo na svom automobilu tvrdeći da ga je neko kamenovao, slao je sam sebi prijeteća pisma, prijavljivao policiji svaki pogled koji mu se nije dopao.

Iako nikad nikog u RS nije uspio da natjera ni "čvoku" da mu opali, čak ni one koji tvrde da ih je reketirao, mora se priznati da je policiji uspio da se prikaže kao žrtva i tako u nekoliko navrata sebi podigne cijenu i obezbijedi policijsku zaštitu. Vasković je novinar po zadatku i stručnjak u zamjeni teza. To što on radi nije nimalo čudno za takav profil, jer je čak uspio da se od žestokog SDS-ovog jastreba i pulena Radovana Karadžića preobrati u demokratu i da se Sarajevu predstavi kao branilac Bošnjaka od napada Milorada Dodika.

Pošto već policija ne može stanovnike RS da zaštiti od Vaskovićevog medijskog terora, nadajmo se da će moći da zaštiti Vaskovića. Ako uopšte ta policija koja ga bude čuvala ima ingerencije za to, pošto se do sada pokazalo da Vaskoviću ama baš niko ništa ne može, a da on može nekažnjeno da čini sve što mu se prohtije.

Treba zato Vaskoviću dati policijsku zaštitu i biti uz njega svake sekunde ne bi li se jednom za sva vremena saznalo šta radi i od koga mu u stvari prijeti opasnost. A od Srpske mu sigurno ne prijeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana