Zastave Islamske države

Goran Maunaga

Tvrdnja zvaničnika SIPA da u toj agenciji nemaju saznanja da se u vehabijskim zajednicama u Gornjoj Maoči i Ošvama vijore zastave terorističke organizacije Islamska država iako su to u nedjelju kamerama zabilježili ruski novinari, govori da te zastave ne vidi samo onaj ko neće da ih vidi.

Zatvaranje očiju pred takvim problemom tim je teže i opasnije, jer dolazi od onih koji su zaduženi za rješavanje te pošasti koja u BiH uzima danak na poseban način.

To što informacija o zastavama nije u SIPA izazvala ni primisao o potrebi obavljanja sopstvenog posla u smislu da bar provjere ta saznanja, samo neodgovorni mogu pravdati besmislenošću tog posla, jer su pripadnici te agencije u dva navrata početkom 2015. godine doživjeli neuspjeh u traženju tih zastava koje su im sklonjene ispred nosa, naravno po dojavi.

Još manje može da ih opravda, a o tome se najvjerovatnije i radi, podlijeganje sadašnjem političkom kursu institucija BiH, čiji eksponenti poput Denisa Zvizdića tvrde da se u BiH ne vijore zastave Islamske države, ili Dragana Mektića, koji kaže da se tema terorizma koristi u dnevnopolitičke svrhe i da u BiH prijetnja od terorizma nije velika.

Očigledno je sve to na fonu izjava Bakira Izetbegovića, koji je još 2010. poslije napada na policijsku stanicu u Bugojnu teroristu Harisa Čauševića okarakterisao kao bezopasnog bivšeg rokera u pokušaju minimizovanja težine tog terorističkog napada.

Zatim je ozvaničenje takvih stavova pokušano kroz uporno izbjegavanje funkcionera bh. vlasti, predstavnika SDA, da teroristički napadi na policijsku stanicu u Zvorniku i na pripadnike Oružanih snaga u Rajlovcu budu i ozvaničeni kao teroristički.  

Naravno da će biti kasno kad teroristi u BiH počine veliki masakr.

Ali to očigledno ne zanima ni Izetbegovića, ni čelnika SIPA Pericu Stanića, ni Zvizdića, ni Mektića, jer su sigurni da čak ni u tom slučaju oni neće odgovarati iako njihove izjave ne sadrže istinu, i iako su njima direktno zloupotrijebili svoja ovlašćenja i položaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana