Zamjena teza

Sandra Miletić
Zamjena teza

Oko skandala sa bludničenjem nad maloljetnicom iz Bratunca u koji je, između ostalih, umiješan i ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović iz dana u dan pletu se razne priče koje za cilj imaju samo jedno - skrenuti pažnju sa osumnjičenih i usmjeriti je na nešto drugo ili na nekog drugog.

Tačnije, treba zamijeniti teze i dokazati da su krivi svi drugi osim onih koji su pod istragom.

Tako su već prvog dana, kada je zbog bludničenja nad djevojčicom privedeno i saslušano 16 "viđenijih" ljudi iz Srebrenice i Bratunca, pojedini mediji, političari i opštinski zvaničnici ustali u odbranu osumnjičenih. Istakli su pri tome kojekakve teorije zavjere u organizaciji političara, policije i medija, pa čak i otišli toliko daleko da nisu štedjeli ni nesrećnu žrtvu cijele ove priče.

U cijelu su se aferu potom umiješale i raznorazne sarajevske nevladine organizacije koje se umjesto ponašanjem osumnjičenih, a prije svega ministra Ahmetovića bave ponašanjem medija u ovom slučaju, odnosno time da li su mediji povrijedili ili nisu povrijedili njena prava time što su cijeli slučaj iznijeli u javnost.

Niko od njih ni da se zapita da li su Ahmetović i ostali osumnjičeni povrijedili prava nesrećne djevojčice, a kamoli da to spomene i osudi.

Prema podacima iz istrage, ministar i ostali osumnjičeni prisilili su maloljetnu M. M. na seksualne odnose, pravosudni organi istražuju ovaj slučaj, a sarajevski NVO bavi se samo ponašanjem medija.

Treba li napomenuti da se te iste organizacije nisu bavile medijima kada je riječ o jeziku ulice i mržnje, uvredama, kršenjem kodeksa?

Očito je zato da sadašnjim uplitanjem u rad medija svjesno skreću pažnju sa problema to jest državnog skandala.

A da je riječ o skandalu ogromnih razmjera govori i to da je posjeta delegacije BiH, na čijem je čelu trebao biti Ahmetović, Slovačkoj u petak iznenada otkazana upravo zbog afere prostitucije u Bratuncu.

Nesrećnu djevojčicu svakako da treba zaštititi, ali prvo treba da se jasno i glasno kaže ko zapravo njena prava krši. Sve ostalo je prazna priča i skretanje pažnje sa suštine cijelog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana