Zakoni i blokade

Željka Domazet

Da je BiH neuređena država i da je rad njenih institucija izložen blokadama svake vrste, iz dana u dan potvrđuju različite blokade.

U svakom trenutku kada neko pokuša u zakonske okvire uvesti sve sfere života da bi se znalo kuda i kako treba da ide ova zemlja, u njenom životu kao poslije kiše niču različiti politički drilovani Suljagići, "prvi martovi", nazovi nevladine organizacije i udruženja iza kojih stoji politika i debeo novac.

Emir Suljagić, nekadašnji ministar obrazovanja kojeg je predložio SDP, kao i nekadašnji savjetnik za medije bivšeg predsjedavajućeg Savjeta ministara Adnana Terzića, tadašnjeg kadra SDA, shvatio je da je "najbolja lova" prilijepiti se uz nevladin sektor, gdje se nikome i ni za šta ne odgovara. Suljagiću i njemu sličnim ni u kom slučaju ne odgovara da se u BiH stvari urede, danima je rovario po Republici Srpskoj manipulišući žrtvama Srebrenice, a ovih dana je uletio u Parlament da lobira da se ne usvoji zakon po kome bi se znalo boravište i prebivalište svakog građanina ove zemlje. Poslije višečasovnog razgovora sa delegatima bošnjačkog naroda i strpljivog čekanja delegata Halida Genjca, koji je najavio da se sjednica Doma neće održati zbog "bolesti tri delegata" bošnjačkog naroda, Suljagić je pred novinarima i kamerama usred Parlamenta prosuo toliko neprimjerenih psovki i "pozivno zvono" za početak sjednice okarakterisao kao "poziv na đumu".

Uvjeren da je "zvijezda koja će riješiti probleme BiH", satima je čekao da se "cirkus u Domu naroda nastavi", da bi nanovo stao pred kamere i iznio neprimjerene tvrdnje za svog sunarodnika Mehmeda Bradarića, nazvavši ga "izdajnikom".

U cijeloj ovoj priči valja imati na umu da je potpredsjednik SDA i nekadašnji ministar bezbjednosti Sadik Ahmetović, uz čije ime se vezuju različite afere u bezbjednosnom sektoru ove zemlje, i prije ovog cirkusa sa Suljagićem najavio da će SDA blokirati rad Doma naroda i da zakon o prebivalištu i boravištu neće biti usvojen. Sasvim je očito da ovoj stranci nije stalo da se konačno zna gdje ko živi i šta ko ima da bi se obezbijedilo prijavljivanje fiktivnih adresa i to na mjestima gdje niko ne stanuje, da bi kojekakve radikalne grupe mogle da rovare i rade šta im padne na pamet.

Sjednica Doma naroda na kojoj je taj zakon trebalo da bude razmatran i eventualno usvojen odgođena je zbog nedostatka kvoruma, ali nije teško zaključiti "šta se iza brda valja" i da su pojedini spremni na sve.

Ne bude li odlučnosti da se konačno ova zemlja uredi kako valja, da se zna gdje ko živi i šta radi, neće biti čudno da vrlo brzo sleti u ambis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana