Vujičićev dom

Vedrana Kulaga Simić

Svojevremeno optuživši medije za hajku, Vujičić se pokušao nevješto "oprati" za sve nezakonitosti koje je činio. Hoće li biti i da su mediji predložili da u Domu zaposli suprugu inspektora i to baš u vrijeme kada je Dom kontrolisan? Da li su mediji Vujičiću pomogli da dođe na ideju da od Doma penzionera napravi hotel sa "konkurentnim cijenama"?

Nesrećna sudbina prati banjalučki Dom penzionera. Otkako je počela njegova priča, sve vrvi od skandala koji se redaju jedan za drugim.

Jedan od glavnih aktera skandala je, ni manje ni više, lično direktor ove ustanove Ilija Vujičić koji će, po svemu sudeći, ostati upamćen kao čovjek koji je svojim "vezama" i odlukama narušio ugled institucije na čijem je čelu.

Nelegalna zapošljavanja samo su jedan od zaštitnih znakova kojima se Vujičić može pohvaliti za mandata, naravno, ako se ne pominje činjenica da je on ujedno i vlasnik pogrebnog preduzeća "Flor" koje ima ugovor sa klijentima Doma.

Upravo su zapošljavanja bila predmet inspekcijske kontrole, ali da su čuda moguća kada Vujičić drži kormilo, pokazuje i podatak da je poslije kontrole nastavio, a šta drugo, nego da radi onako kako najbolje zna. Da zapošljava.  

Ništa posebno se ne može ni reći niti napisati. Dovoljno je samo kazati da je Vujičić zaposlio Gordanu Baštinac, inače suprugu načelnika banjalučkog odjeljenja Inspektorata RS i to u sektor za finansije Doma. Za njen dolazak na ovo mjesto nije bio potreban konkurs. Jer, ko danas i raspisuje konkurse kada radno mjesto može da bude "usluga za uslugu". Čemu papirologija?!

Informacija o njenom zapošljavanju je više nego skandalozna i neko mora da reaguje, jer ne samo da je sporan način na koji je došla u banjalučki Dom penzionera nego je njenim dolaskom spriječena temeljna kontrola svega što se do tada tamo dešavalo.

Osim što se bavi nezakonitim zapošljavanjem, Ilija Vujičić je zaplivao i u hotelijerske vode. Odlučio je da sobe Doma, kao da je to njegov hotel, izdaje jednokratno po nižoj, kako je rekao, konkurentnoj cijeni. Polupansion tako u Domu košta 30 maraka.

Svojevremeno optuživši medije za hajku, Vujičić se pokušao nevješto "oprati" za sve nezakonitosti koje je činio. Hoće li biti i da su mediji predložili da u Dom zaposli suprugu inspektora i to baš u vrijeme kada je Dom kontrolisan? Da li su mediji Vujičiću pomogli da dođe na ideju da od Doma penzionera napravi hotel sa "konkurentnim cijenama"?

Koliko god bio skandalozan svaki potez ovog biznismena među penzionerima, još su grđi oni koji mu i dalje dopuštaju da ovu instituciju vodi u ambis.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana