Vučurevićeva samovolja

Marijana Miljić Bjelovuk

Za gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, po svemu sudeći, ne važe ni zakoni, ni propisi, ni odluke, ni procedure, niti se on osvrće na svoje postupke, niti izgleda mari za bilo koga i bilo šta.

Da je tako, pokazalo se mnogo puta. Jer, zapošljavao je on u ionako preglomaznoj administraciji dodatne radnike, obmanjivao javnost, napadao novinare, vrijeđao zvaničnike i političare iz suprotnog tabora, govorio šta kome hoće…

A njegov posljednji postupak samo je još jedan dokaz za navedeno.

Vučurević je u ponedjeljak sazvao vanrednu sjednicu Skupštine grada i tada je tvrdio da je odlukom Okružnog privrednog suda, a na zahtjev Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, stavljena zabrana na cjelokupnu imovinu u krugu

kasarne "Luka Vukalović".

Međutim, samo dva dana nakon toga, Vučurević je prodao oko 7.500 kvadratnih metara imovine u krugu kasarne, iako je sud zabranio raspolaganje tom imovinom.

Šta Vučurević zapravo radi nikome više nije jasno, pa čak ni građanima koji žive u najvećem gradu u Hercegovini, a koji ga nerijetko nazivaju šerifom, ali očigledno je da on smatra da može da radi šta hoće i kako hoće i da mu niko ništa ne može.

Trebinje ne zaslužuje da njime upravlja neko ko obmanjuje javnost, pustoši imovinu grada, crkve, te je daje u bescjenje, a sve s ciljem krpljenja budžeta grada.

A očigledno je da Vučurević upravo radi protiv grada, protiv građana, a nikako za dobrobit stanovništva najvećeg grada u Hercegovini, kojima treba obezbijediti bolju i sigurniju budućnost.

Zbog teške ekonomske situacije većina opština u Srpskoj je u krizi, većina njih ima problema sa krpljenjem budžeta, ali te rupe nikako ne treba krpiti prodajom imovine crkve i grada, već je potrebno pronaći druge načine za punjenje budžeta.

A ako Vučurević nastavi da rasprodaje imovinu, iduće generacije neće imati ništa od Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana