Vučurević

Svjetlana Šurlan

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević očigledno ni pola godine poslije preuzimanja funkcije nije dobro shvatio šta je uloga jednog gradonačelnika.

Od kada je u fotelji prvog čovjeka Trebinja niže neprimjerene poteze i nikako da shvati da njegovi "podvizi" ne donose ništa dobro narodu koji ga je birao, a i onom koji nije, ali je igrom slučaja pod njegovim vođstvom.

Nakon što je osvojio izbore, Vučurević na sve moguće načine pokušava da se obračunava s onima koji nisu iste političke opcije kao on, koristeći za to funkciju gradonačelnika.

Najprije se, iako nije priznao, fizički obračunavao sa kandidatom Udruženja nacionalnih manjina istočne Hercegovine na proteklim izborima Dušanom Minovim, o čemu postoji i prijava u CJB Trebinje.

Svoje kaubojsko ponašanje nastavio je na sjednici gradske Skupštine u Trebinju, gdje je pozvao na rušenje Republike Srpske.

Hercegovinu je uporedio sa Kosovom i zaprijetio radikalnim mjerama. Kojim? Nije precizirao. A kako se radi o političaru sklonom ekstremnim idejama, ništa nije isključeno.

Isključena je jedino podrška radikalnim idejama, za koje se, evo ubrzo ispostavilo da nema podršku drugih hercegovačkih opština.

Sulude Vučurevićeve ideje, načelnici Bileće, Gacka, Istočnog Mostara i Berkovića, nisu podržali.

Svi oni, čak i načelnici koji su se našli na sjednici trebinjske Skupštine, kada se Vučurević "razmahivao", od tih se stavova ograđuju.

"Rat" u koji je ušao, ubrzo bi, bez onih koji bi ga podržali, mogao i da izgubi, a tada će na vidjelo izaći sva nemoć ovog političara da predizborna obećanja data svojim sugrađanima i ispuni.

Ovo je samo jedna od potvrda da Vučurević nema rješenja za pitanja koja muče stanovnike grada čiji je gradonačelnik, pa svoje frustracije zbog toga pokušava da usmjeri prema republičkom nivou vlasti.

U nemoći da bilo šta novo stvori ili uradi, Vučurević se uhvatio za pitanja koja su veća i od njega samog. Ako je to svrha njegovog mandata, da od Hercegovine napravi poseban dio RS, uzalud mu trud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana