Vučurević i ostali

Željka Dobrić
Vučurević i ostali

U ponedjeljak je na graničnom prelazu Karakaj pri ulasku iz Srbije u Republiku Srpsku uhapšen ratni načelnik opštine Trebinje i jedan od osnivača SDS-a Božidar Vučurević. Potjernicu je raspisala Hrvatska koja ga tereti za granatiranje Dubrovnika.

Ovo hapšenje otkrilo je dvostruke aršine u diplomatiji BiH, jer su Ministarstvo spoljnih poslova BiH i njegovi ambasadori čvrsto odlučili da poštuju propise i pravila ponašanja.

Zato, valjda, Vučurevića nije posjetio ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut, kao što je to nedavno radio u slučaju Ilije Jurišića. Za Vučurevića je, po Arnautovom mišljenju, dovoljan i konzul.

Po istim notama radili su i ambasadori BiH u Londonu i Beču i kršili sva pravila posjećujući uhapšene Ejupa Ganića i Jovana Divjaka i boreći se za njihovu slobodu, jer su oni žrtve, a Vučurević zločinac samo zato što je Srbin.

Da riba od glave smrdi pokazalo je i nesebično zalaganje njihovog šefa Svena Alkalaja koji je danima o trošku države boravio u Beču i lobirao za Divjakovu slobodu. Kao dobar izgovor u "slučaju Vučurevića" poslužiće mu da je na službenom putu, mada svi znamo šta bi se desilo i da ga je hapšenje zateklo u Sarajevu.

Ništa ne čini ni dokazani borac za prava državljana BiH "hrvatski" član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Dok je ledene noći provodio pred austrijskim institucijama tražeći oslobađanje Divjaka ovaj put se nije udostojio ni da pošalje saopštenje.

Dvostruki aršini i zloupotreba institucija BiH za interese bošnjačke politike i bošnjačkih ciljeva ponovo su izašli na vidjelo hapšenjem Vučurevića. Tako su sarajevski diplomatski kadrovi preko noći počeli da poštuju pravila. Daj Bože da tako nastave ako sutra bude uhapšen kakav Divjak ili Ganić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana