Vrijeme očaja, vrijeme nade

Veljko Zeljković

Amerika nije rad i znoj, postoje Holivud i Frenki boj, Diznilend, bejzbol i rokenrol. Vrijeme očaja, vrijeme nade, jedni ruše, drugi grade. Prolaze ratovi, padaju vlade, Pitove ruke više nisu mlade…

Kultni su ovi stihovi legendarnog Džonija Štulića koji na slikovit način opisuju današnje stanje u Americi.

Izbori u ovoj “demokratskoj” zemlji su završeni. Nikada nije bilo napetije i neizvjesnije. Ali ni više prijavljenih izbornih mahinacija i nepravilnosti.

Zbog svega toga rezultati izbora su pali u drugi plan jer se pokazalo kako je američko društvo, pored toga što je duboko podijeljeno, i dalje pod velikim uticajem i kontrolom “duboke države” s kojom se Tramp pokušavao boriti u posljednje četiri godine. On nije odgovarao tim globalistima, koji su na veoma sumnjiv način isprojektovali pobjedu demokrata i Džoa Bajdena.

Ispostavilo se da je glasanje poštom presudilo na ovim izborima, a Tramp i republikanci s razlogom, reklo bi se, sumnjaju u njihovu regularnost. Nagli i neobjašnjivi preokreti koji su se desili u pojedinim državama, poput Pensilvanije, bacili su mrlju na ove izbore. Pisma sa glasovima su danima stizala na biračka mjesta i brojana su sve dok Bajden nije “okrenuo”.

Sam izborni proces ličio je na cirkus koji je karakterističan, ka­o što reče jedan analitičar, za banane države. Izborna matrica kao da je prepisana iz neke balkanske zemlje u kojoj se primjenjuju razni “bugarski vozovi”, prave mahinacije sa biračkim spiskovima i presuđuju glasovi iz “inostranstva”. Još tragičnija je bila uloga pojedinih medija koji su cenzurisali gotovo polovinu Trampovih reakcija. Cenzurisati predsjednika? To odavno nije viđeno. Ono se ne radi čak ni u pomenutim banana državama.  

Ove izbore je obilježila i velika podijeljenost među “navijačima”. Očekivanja uglavnom nerealna, jer spoljna politika SAD, ma ko god bio na vlasti, ima svoj kontinuitet. Protesti, nasilje, paljenje zastava, oružje na ulicama - slike kao iz Bjelorusije. Sve manje je nade, a sve više očaja. Sve više se ruši, a sve manje gradi. Svijet je ušao u kritičnu fazu. Globalisti i dalje kroje politiku, migranata je sve više, a ekonomije su na izdisaju.  A Pitove ruke nisu više mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana