Vojska za ponos

Draagana Keleč
Vojska za ponos

Svaka zemlja i svaki narod imaju praznike i dane koje obilježavaju, koji su njihova tradicija i tokom kojih odaju počast najzaslužnijima za ono što taj narod i zemlja jesu.

Republika Srpska ovih dana odala je počast onima koji su je svojom hrabrošću, snagom i ljubavlju stvorili. Onima koji su nam omogućili da danas imamo Republiku Srpsku i da u njoj živimo.

Obilježena je 19. godišnjica Vojske RS i šesta godišnjica postojanja Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH.

To je prilika da se prisjetimo da su brojni pripadnici Vojske Republike Srpske nesebično dali svoje živote za otadžbinu i za bolje sutra svoje djece, supruga, majki, očeva, svih nas. Otišavši u mokre i blatnjave rovove, na prve linije fronta, pripadnici Vojske RS ostavili su jedino nadu u očima svojih najbližih. Nadu u bolji život, siguran dom i budućnost. I upravo zahvaljujući njima, stvorena je Republika Srpska.

U njihovo ime i u njihovu čast najviši funkcioneri Srpske, članovi porodica i prijatelji, ovih dana položili su vijence i zapalili svijeće, a ove godine na obilježavanju godišnjice prvi put je, pored zastave BiH, istaknuta i zastava Srpske.

Mnogi su ovih dana potvrdili da je jedna od najčasnijih i najefikasnijih oružanih sila, koju je srpski narod ikada imao na ovim prostorima, nesumnjivo Vojska RS, zbog čega se Dan vojske RS i obilježava kao jedan od najbitnijih datuma u novijoj srpskoj istoriji.

I jeste tako!

Sjećanje na poginule pripadnike VRS i saborce vrijedno je pomena i nikako ne smije da se potisne u zaborav, već im se mora odati dužno poštovanje.

Nama, koji sada živimo u RS, ali i na budućim generacijama, u amanet su ostavili otadžbinu, a na nama je da im se odužimo čuvanjem njihove tradicije od zaborava. Najmanje što možemo da učinimo jeste da se prisjećamo onih koji su zbog nas hrabro rizikovali ili dali svoj život.

Srpska je danas politički i ekonomski stabilna, zbog čega je često na meti onih koji ne žele da je vide takvu. Ali ona nije uzalud stvarana. U Republici Srpskoj živi narod koji dobro zna na koji način da se bori za bolju budućnost, i narod koji zna svoje korijene i koji nikada neće zaboraviti tradiciju i graditelje svoje otadžbine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana