Vlada na potezu

Darko Gavrilović
Vlada na potezu

Arogantni i od vlasti i novca opijeni direktor Fonda PIO Republike Srpske Zoran Mastilo bez imalo stida poručio je javnosti Srpske da je "ponosan i više nego ponosan" na sve što je uradio za vrijeme svog mandata!!!

Na šta Mastilo može biti "ponosan i više nego ponosan" teško bi se i sam sjetio, a i kako bi kada je za vrijeme njegovog mandata, obilježenog skandalima i malverzacijama, Fond PIO došao na ivicu provalije i finansijskog kolapsa. Zahvaljujući "ponosnom" Mastilu RS se može pohvaliti da vjerovatno jedina u svijetu isplaćuje penzije dižući kredite kod komercijalnih banaka po tržišnim kamatama i stalnim zavlačenjem ruke u budžet Srpske. "Ponosnom" Mastilu trebamo zahvaliti i za svesrdno učešće u nagomilavanju deficita Fonda PIO, koji je još na kraju 2009. godine premašio nevjerovatnih 200 miliona.

Bez obzira na to što nije učinio ništa da bi pokušao da popravi stanje u Fondu PIO, bilo je očekivano da mu se, kao i njegovim prethodnicima, progleda kroz prste, ali je "ponosni" Mastilo toliko često mastio brke, da mu ne bi oprostio ni rođeni otac, makar mu i penziju povećao! A nije je povećao samo njemu.

Mastilo je ponosan i što je svojim saradnicima, koji su nanijeli milionsku štetu Fondu, ispod žita podijelio stanove, što je svojoj saradnici obezbijedio pripravničko stažiranje u direktorskoj fotelji, što je samoinicijativno izmijenio sporazum sa Vladom o reviziji invalidskih penzija i sve troškove tog procesa prebacio na budžet RS, što proganja, ucjenjuje, smjenjuje čelnike Fonda koje je imenovala Vlada, samo zato što su se usudili da progovore o njegovim marifetlucima...

"Ponosni" Mastilo ne pravi budalom samo javnost, kojoj podmeće kukavičja jaja, nego i svoje nadređene u Vladi. Zbog toga je već na startu mandata kabinet Aleksandra Džombića na ispitu - da li će da proguta gorku pilulu i dopusti da jedan bahati direktor namagarči i njih i javnost ili će pokazati odlučnost da se razračunaju sa kriminalom i malverzacijama.

Javnost od Vlade ne očekuje ništa manje od smjene "ponosnog" Mastila, pa ma koji biznismeni stajali iza njega. A on o čijem radu se piše ne preže od pritisaka i najnižih ucjena da bi zadržao direktorsku fotelju, za koju je svojevremeno promijenio i partijski dres. Ako ga ostave, daće mu signal da nastavi da krčmi Fond PIO (koji mu babo nije ostavio), nagrađuje poslušnike, ucjenjuje i razračunava se sa svima koji nisu ponosni makar kao On.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana