Višegradski skandal

Vedrana Kulaga Simić

Malo koja lokalna zajednica u Republici Srpskoj, nažalost, može da se pohvali time da u žižu javnosti nije dospjela zahvaljujući aferama i skandalima izabranih zvaničnika.

Na red je sada, ponovo, došao Višegrad i to u ranim jutarnjim časovima vaskršnjeg ponedjeljka, ni manje ni više. Alkohol je, izgleda, učinio svoje i digao na noge opštinu u kojoj će biti održana centralna manifestacija u okviru obilježavanja 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Glavni akter vaskršnje višegradske priče je Miroslav Kojić, istaknuti član SDS-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS, za koga njegovi sugrađani tvrde da je tog jutra, pod uticajem pića, zaboravio na sve i krenuo da pesnicama ruši sve koji su mu se našli na putu, pa i svoga sina. Slučajno, namjerno, nebitno.

Kojić je inače, odavno poznat po napadima iz skupštinske klupe na Andrićgrad i onome šta je tamo, i na koji način napravljeno. Višegrad je "izreklamirao" u cijelom regionu i kada je zabranio fudbalerima kluba Drina HE da na utakmici protiv Modriče Maksime iz Višegrada nose dresove koje im je poklonio proslavljeni režiser Emir Kusturica. Skandal je napravio i prije dva mjeseca kada je SNSD-ovu vlast, simpatizere i članove ove stranke nazvao gamadima.

Elem, Kojić se ovoga puta vadi pričom da nije on pesnicama tjerao inat nego da je sina iz kafane vodio i kako se kaže "samo pao i sam se ubio". Sa druge strane, priča drugačija. U taboru mladih SNSD-a u Višegradu ne mogu da vjeruju na kakve je grane pao Višegrad i koga su njegovi i njihovi sugrađani izabrali za poslanika u RS. Čovjeka nasilnika, kažu, koji ruši sve pred sobom i u čijoj blizini niko nije siguran kada mu se omakne čašica više. Zgroženi su potezima koje je povukao u ranim jutarnjim časovima, dan nakon najvećeg hrišćanskog praznika.

I tako se "rodio" još jedan višegradski skandal. U opštini se priča i iznova prepričava šta je sve Kojić uradio te noći i tog jutra. Napadao slučajne prolaznike, psovao, maltretirao...

Na policiji je sada da utvrdi šta se zapravo zbilo na vaskršnji ponedjeljak na višegradskim ulicama i ko sve nije znao da kontroliše alkohol u venama.

Ipak, svima je jasno da ovakvi skandali izbacuju čak i otpisane u centar zbivanja, ali i da sa druge strane slijedi kazna, njima najteža. Gubitak povjerenja kod onih koji su im i omogućili da pored njihovih imena stoji narodni poslanik ili neka druga funkcija ili titula. A koju pojedinci svojim ponašanjem definitivno ne zaslužuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana