Uvoze migrante, izvoze glasače

Aleksandar Stojanović

Nakon što je počela da uvozi migrante iz Pakistana, BiH se okrenula i izvozu i to, ni manje ni više, fantomskih birača u Crnu Goru. Dok za migrante na svojoj teritoriji SDA naivno pokušava da okrivi Republiku Srpsku, fantomski birači iz FBiH pomažu režim Mila Đukanovića.

Uvoz migranata je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić, u najmanju ruku nespretno, pokušao da opravda “povećanjem potrošnje, koja dobro dođe u doba korone”, ali ostaje nejasno koja je “ekonomska” opravdanost izvoza glasača. Kao logičan odgovor nameće se činjenica da će bošnjačka politička elita podržati ili prećutno odobriti sve ono što je na štetu Srba, čak i van granica BiH.

Iako se ovo čini kao problem koji bi trebalo da riješe institucije Crne Gore, naivno je misliti da u takvoj izbornoj prevari ne učestvuju ili da bar s njom nisu upoznati najviši predstavnici bezbjednosnih i političkih struktura FBiH. U prilog ovoj činjenici govori i to da je BiH jedina država, uz kvazidržavu Kosovo, koja nije pokrenula istragu o ovom pitanju i pored brojnih dokaza.

Nakon pisanja medija i upozorenja opozicije u Crnoj Gori, vlasti Luksemburga, gdje je inače najveći broj takvih birača, pokrenule su istragu i ograničile putovanje svojim državljanima koji imaju dvojno državljanstvo Crne Gore. Na apele opozicije nisu ostali imuni ni u Srbiji, pa su iz Vlade poručili da će “na svaki način pokušati da spriječe stanovnike Novog Pazara, Tutina i Sjenice da na dan izbora odu u Crnu Goru, te da će u suprotnom tim državljanima uskratiti privilegije koje ostvaruju u Srbiji”. Da stvar bude gora, u BiH se kao jedan od ključnih igrača Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića pojavio i zamjenik glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini. Iako nosilac pravosudne funkcije zbog koje ne bi trebalo da bude politički aktivan, on je na prošlim parlamentarnim izborima intenzivno radio u korist DPS-a i glasao u Pljevljima.

Nakon medijskih napisa Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta pokrenula je postupak protiv njega, ali istraga već četiri godine tapka u mjestu, što je jasan pokazatelj da ne postoji nikakva volja da ovaj problem bude riješen. Zbog svega ovoga, iz SDA bi trebalo dobro da razmisle, iako im to nije jača strana, svaki sljedeći put kada pokušaju da pričaju o velikosrpskoj agresiji ili ugrožavanju integriteta BiH. Jer svojim (ne)činjenjem i podržavajući migrante urušavaju BiH, a fantomskim biračima se direktno miješaju u izborni proces Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana