Troši ago, kolko ti drago

Željka Dobrić
Troši ago, kolko ti drago

Prijedlogom budžeta institucija BiH, koji je veći od prošlogodišnjeg i koji je u prvom čitanju usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, vlast pokazuje da je neodgovorna, jer je to potrošački, a ne razvojni budžet.

Ovdje ne misli niko ni na koga, a vlast posebno ne misli na narod, jer planirati 20 miliona za putne troškove, 32 na zakupe prostora, deset na poštanske usluge, govori o neozbiljnosti poslanika koji se ponašaju kao da grabe iz američkog, a ne iz budžeta bijedne države u kojoj skršena privreda nema kapacitet da ishrani tolike parazite.

Kao da se narodu i poreskim obveznicima rugaju u lice!

Plan za ovu godinu je da se u institucijama BiH zaposli dodatnih skoro 800 radnika koji neće proizvoditi nijednu novu vrijednost, a na ugovorene usluge sa ljudima izvan institucija BiH planiraju da potroše 45 miliona maraka. Na putne troškove planirali su da spiskaju 20 miliona, a za PTT usluge čitavih deset, a još nijedna institucija nije opravdala ni prošlogodišnje rasipništvo.

Bošnjačke političke stranke budžet institucija BiH bezobrazno kreiraju po svojoj mjeri, za svoje potrebe i ciljeve, a na štetu države u koju se zaklinju.

Pred izbore su otpuštenim pripadnicima Oružanih snaga BiH obećali prijevremeno penzionisanje, a isto to Ministarstvo odbrane BiH koje je otpustilo vojnike bez adekvatnog zbrinjavanja na kraju prošle godine imalo je 9.191 zaposlenog, a 2011. planira da završi sa 9.917 radnika.

Budžet institucija BiH kakav je stigao iz Predsjedništva BiH ne smije biti usvojen, jer će štetu trpjeti oba entiteta i svi građani.

Ne može se svaka moguća para cijediti iz privrede da bi živjeli samo zaposleni u institucijama BiH i svakako se ne može udovoljavati samo željama Bošnjaka, koje te institucije svojataju, zloupotrebljavaju i svojim bahatim ponašanjem urušavaju.

U Parlamentu BiH se mora pokazati minimum odgovornosti prema zemlji i njenim građanima, jer nisu poslanici na izborima dobili podršku da nas raskuće nego da nas izvedu iz krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana