Trijumf humanosti

Cvija Mrkonjić

Sudeći po pozivima na humanitarni broj 1458 i stanju na žiro-računu udruženja "Iskra", građani Srpske položili su desetkom ispit humanosti i još jednom pokazali da za udružena srca i snage RS nema neostvarivih ciljeva.

Roditelji i njihova djeca oboljela od malignih bolesti uskoro će, u okviru Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka (UBKC) imati obezbijeđen smještaj, jer je novac za izgradnju "roditeljske kuće" prikupljen.

Zvuči fascinantno da je u roku od nekoliko časova iznos na računu dostigao neophodnih 700.000 KM, zahvaljujući stanovništvu, koje je neumorno pozivalo humanitarni broj i donatorskoj večeri, koju je u srijedu uveče organizovao Kabinet predsjednika RS.

Paralelno sa donatorskom večeri na Trgu Republike održan je humanitarni koncert, na kojem su se okupili mnogobrojni Banjalučani, koji su došli da podrže akciju "S ljubavlju humanim srcima" i da daju svoj doprinos izgradnji "roditeljske kuće".

Romana, Dado Glišić, Jelena Tomašević, Vlado Georgiev, Željko Samardžić i "Miligram", dok su zabavljali publiku svojim hitovima, neprestano su ih i pozivali da se priključe akciji i pozovu humanitarni broj.

Da imaju veliko srce, osim građana i estradnjaka, pokazali su i ministri Vlade Srpske, ministri iz Srbije, kao i predstavnici javnog, privrednog i društvenog života.

Svi oni došli su u Administrativni centar Vlade RS da bi pomogli da se olakša situacija onima čije su patnje i brige najteže.

Osim zvaničnika na humanitarnu liniju javljali su se i drugi gosti, glumci i muzičari, a svi redom su istakli da se vrlo rado odazivaju ovakvim akcijama.

Članovi porodice Marković, koji su iz Teslića sa bolesnom trogodišnjom djevojčicom morali da se presele u Banjaluku, veoma su se obradovali vijesti da je novac prikupljen.

Objekat, koji će biti povezan toplom vezom sa UBKC i koji će se sastojati iz sedam apartmana, znatno će smanjiti troškove roditelja bolesnih mališana. Oni uskoro neće biti primorani da plaćaju stanarinu u Banjaluci da bi živjeli u blizini bolnice gdje gotovo svakodnevno vode djecu na terapije.

Izgradnja "roditeljske kuće" najmanje je što društvo može učiniti za male velike heroje i njihove roditelje, koji iz dana u dan nastoje da ne izgube bitku sa opakim bolestima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana