Trebinjske priče

Vedrana Kulaga Simić

Sukobima i razlazima nikad kraja. Neko nepisano pravilo koje važi na ovom podneblju, kada je o politici riječ, je da kada se jedan priča završi, druga nedugo nakon toga počinje da se piše i tako ukrug.

Od lokalnog do entitetskog pa do zajedničkog nivoa.

Politika je, valjda, takva. Do jutra ljubav cvjeta, u podne već se pomalo oblači, a do večeri gromovi označe konačan raskid.

Onaj koji vedri i oblači u jednom u najtoplijih gradova u Srpskoj, ne obazirući se na moguće posljedice po one koji su mu dali moć u ruke, je svakako glavni PDP-ovac Trebinja i gradonačelnik Slavko Vučurević.

Upravo je Vučurević taj koji na tanak led, u teškim vremenima, dovodi funkcionisanje Skupštine grada, ali i život svih onih koji su mu prošle godine povjerili ključeve Trebinja i dali mu mandat da im obezbijedi bolje sutra. Ipak, mnogo je koraka do tog cilja, kao i prepreka koje Vučurević sam gradi i postavlja, ali i koje mu drugi namještaju.

Mnogo je još i datih, a neispunjenih obećanja.

Sukobi u vladajućoj koaliciji u Trebinju su kulminirali. Jasno je rečeno da za NDP Dragana Čavića nema mjesta u vladajućoj većini jer je Vučurević ocijenio da je njihovo doba prošlo i da su svojim djelovanjem samo nanosili štetu planovima koje su ostale partije iz koalicije imale za najjužniji grad Srpske.

U NDP-u imaju, što je i logično, drugačije mišljenje o cijeloj ovoj priči. Po njihovoj verziji, Vučurević je taj koji želi da svu vlast drži u svojim rukama i ne mari ni za koga. I tako će se, kako obično biva, međustranačka prepucavanja dojučerašnjih partnera nastaviti u danima koji su pred nama, a u kojima će malo mjesta biti za realizaciju planova i projekata razvoja za ovaj dio Republike Srpske. 

Na prosto pitanje ko je u sredini svega toga, odgovor je sasvim jasan. To su stanovnici Trebinja. To su oni ljudi koji su i jednima i drugima dali svoje glasove, smjestili ih u udobne fotelje iz kojih sada posmatraju svijet oko sebe. To su upravo oni koji su im omogućili da imaju natprosječne plate i to u isto vrijeme dok se grad Trebinje bori sa budžetskim deficitom. Priče i jednih i drugih su jasne. Za neke se jedno poglavlje tek završilo, dok za druge tek počinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana