Tomislav Nikolić

Goran Maunaga

Pošto je svima koji prate izbore u Srbiji i ono što se oko njih dešava postalo jasno da predsjednik SNS-a Tomislav Nikolić nema nikakvo uporište u tvrdnjama o izbornoj krađi glasova, postavlja se pitanje zašto je on i dalje toliko konfuzan, agresivan i, čak, mnogo nervozniji sada nego pred prvi krug glasanja za predsjednika Srbije.

Očigledno je da je Nikolić pod ogromnim pritiskom koji je i stvarni razlog njegovog daljeg insistiranja na besmislenim tvrdnjama o postojanju izborne krađe i na zahtjevima za poništavanje izbora.

Nikolić je neprepoznatljiv u odnosu na njegovu lažnu predizbornu smirenost zato što mu za vratom sjede najjači tajkuni Srbije. Zato on poziva na ulične nemire, rušenje države i ustavnog poretka, naglašavajući da je spreman i da se lično fizički obračunava.

A kako i ne bi, kad je svjestan da, pored važnog pitanja statusa Kosova, Srbija na putu do EU treba da odgovori i na pitanje šta će učiniti sa spornim privatizacijama.

Naime, spisak od 24 sporne privatizacije, koje je EU dostavila Vladi Srbije još prošle godine, napravljen je na osnovu primjedaba Savjeta za borbu protiv korupcije i na osnovu žalbi investitora koji tvrde da su onemogućeni da posluju u Srbiji. A jedan od prvih slučajeva na toj listi su privatizacija Luke Beograd i Milan Beko, jedan od najvećih donatora u kampanji SNS-a.

Sad je jasno da su finansijeri i tajkuni gurnuli Nikolića i SNS u bitku zvanu “biti ili ne biti” samo zato jer se radi o pitanju njihovog ličnog ostanka na slobodi. Njih očekuje zatvor ukoliko Nikolić ne pobijedi u drugom krugu predsjedničkih izbora 20. maja.

To pojašnjava Nikolićevo teško objašnjivo ponašanje i nakon što su OEBS i Republička izborna komisija saopštili da nema izborne krađe, a Tužilaštvo otkrilo da su listići u džaku kojim maše Nikolić prebrojani. Riječ je i o čistoj logici, jer da je vlast ukrala izborne listiće, valjda bi ih spalila, a ne bacila u prvi kontejner.

Nikolić je svoju tvrdnju da neće izaći na izbore u drugom krugu brzo zamijenio onom da hoće. Još je pet dana do tih izbora, tako da Nikolićev stav još toliko puta može biti izmijenjen, pa je teško procijeniti hoće li on zaista izaći na te izbore, kako to tvrdi danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana