Terorizam, vlast i politika

Goran Maunaga
Terorizam, vlast i politika

Teroristi i vehabije u BiH infiltrirani su u institucije vlasti i u policiju, a za rješavanje tog gorućeg problema u BiH ne postoje politička volja i odluka.

Čak ni poslije alarmantnog izvještaja direktora OBA Almira Džuve o 3.000 terorista koji su u svakom momentu spremni za napad nije bilo očekivanih i neophodnih reakcija predstavnika bošnjačkih političkih partija.

Iznio je Džuvo i saznanja koja je OBA prikupila o teroristi Harisu Čauševiću i njegovim namjerama, o Čauševićevim rodbinskim vezama u policiji pomoću kojih je adaktirano niz prijava protiv njega. Naveo je on i da je OBA na vrijeme o svemu tome obavijestila nadležne institucije, MUP FBiH, Tužilaštvo BiH, EUFOR.  

Predsjednici Stranke za BiH Haris Silajdžić i SDA Sulejman Tihić o svemu tome nisu rekli ni riječi, što se potpuno uklapa u raniju tvrdnju ministra bezbjednosti Sadika Ahmetovića da u BiH uopšte nema terorizma. A taj i takav njegov izvještaj o BiH bez terorista prihvatila su oba doma Parlamenta BiH.

Otkud sad odjednom vehabije, teroristi i terorizam? Naravno da nije odjednom i naravno da je to otud što ih i danas štite i prikrivaju isti oni koji su ih ovdje i dovodili za vrijeme i poslije rata u BiH.

Ako ti njihovi pokrovitelji zaista vjeruju da će zbog toga oni biti pošteđeni posljedica terorističkih napada koji, po svim predviđanjima, tek slijede u BiH, uskoro će se uvjeriti da su grdno pogriješili.

Na udaru vehabija i terorista prvo će da se nađu Bošnjaci, to su već pokazali slučajevi u "FIS Vitezu", Gornjoj Maoči i u Bugojnu, i to zna svaki razuman Bošnjak.

Zato je tom prosječnom Bošnjaku teško da shvati postupke svog političkog rukovodstva, vlasti, teško, jer nije stimulisan ogromnim sumama islamskog novca i jer nije ideološko-vjerski indoktriniran, kao oni.

Ali, i na tome se ubrzano radi. I to je potvrdio Džuvo, naglasivši da novac koji stiže za teroriste nigdje nije evidentiran, a da se Bošnjaci za radikalne islamske ciljeve vrbuju tako što se tim novcem finansiraju njihova djeca.

Zato ćemo se po svoj prilici uskoro uvjeriti da će nesprečavanje finansiranja terorista i nepostojanje političke odluke za obračun s terorizmom, BiH i njene stanovnike skupo da košta. Osim ako nešto ne uradimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana