Teorija zavjere

Željka Javorac

Jasno je da velike sile imaju svoje političke i ekonomske interese i da ih ostvaruju na sve načine, diplomatske, finansijske, špijunske... Jasno je i poznato i to da eliminišu sve one koji se u te interese ne uklapaju ili im smetaju. Prema tome, ismijati teoriju zavjere ili interese sila, mogu samo naivni.

Princip “zavadi pa vladaj”, tajne diplomatije i zavjere, naručene hajke, pa na kraju i ubistva u vrhu su održale mnoge od svjetskih sila, a hiljade depeša koje je objavio “Vikiliks”, upravo to dokazuju.

Kako onda sa sigurnošću negirati da je BiH u ovom času pokrivena aktivnostima agenata službi koje pokušavaju da pridobiju nezadovoljnike da rade za njihove interese? Kako osporiti Emilu Vlajkiju da nije u pravu, kada odgovorno tvrdi da je scenario destabilizacije RS davno započet kroz kriminalizaciju isključivo jednog čovjeka Milorada Dodika koji je, eto kao slučajno, predsjednik RS.

Odavno se upozorava na djelovanje međunarodne zajednice koja pokušava da kroz kriminalizaciju i diskreditaciju destabilizuje RS. Taj scenario već je viđen u Srbiji.

Isti scenario u Republici Srpskoj gledamo već mjesecima. Nezaposleni hrvatski novinar Domagoj Margetić bori se protiv kriminala u RS prozivajući Milorada Dodika, slučajno predsjednika RS, i kriminalizujući ga bez argumenata. Pravo pitanje je ko je za to platio Margetića, jer nezaposleni novinar to sigurno ne radi volonterski i da li je moguće da je njemu više stalo do Republike Srpske nego nekome od nas, pa i Dodiku?

I Domagoj i njegov drug Darko Trifunović po medijima pričaju o prijavi SIPA protiv Dodika zbog gradnje zgrade Vlade, ali “zaboravljaju” da kažu da je prijava odbačena zbog nedostatka dokaza.

Zašto? Pa, zato što imaju jedan cilj - srušiti Dodika, a onda će sve drugo biti lako jer će realno RS biti destabilizovana uklanjanjem njenog predsjednika.

Kako onda gledati na opoziciju u Republici Srpskoj, “zagrižene borce” za njene interese, za očuvanje njene državnosti i borbu protiv kriminala, koji staju rame uz rame sa Darkom Trifunovićem i spremaju se da govore o organizovanom kriminalu?

Lošu su predizbornu kampanju počeli. Za vlast bi trebalo da se bore na tlu Republike Srpske, a ne u Beogradu. Ne protiv Dodika, predsjednika RS, nego protiv njegove partije, ne povodeći se za Darkom Trifunovićem nego nudeći bolje nego što je ponudila stranka na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana