Telefoniranje

Vedrana Kulaga Simić

Posebno za one koji se ne hvataju za džep da bi platili račune.

Većina onih koji su spas od svakodnevnih problema i crnih predviđanja za budućnost pronašli u nekim od brojnih ministarstava, agencija, kancelarija pokazali su kako se šampionski troši novac i kako se ostaje na čelu u toj disciplini.

Kako su se bh. institucije i njeni zaposleni ponašali tokom proteklih godina kada je u pitanju "ograničena" upotreba službenih telefona, kristalno jasno pokazuju revizorski, ali i izvještaji o izvršenjima budžeta.

Ogromni troškovi za telefonske i poštanske usluge bili su više nego česta pojava u izvještajima mnogobrojnih i uglavnom beskorisnih institucija, a njihovog savjesnog korišćenja nije bilo, što bi se reklo, ni u romingu.

Bahato ponašanje, neograničeni limiti i nimalo obzira prema budžetskim sredstvima samo su neke od slika po kojima će se pamtiti jedan dio rashodnog mozaika u institucijama BiH.

To, s druge strane, i ne treba da mnogo čudi javnost, posebno ako se uzme u obzir da su pojedinci imali i te privilegije da sami "određuju" svoje limite.

A bilo je i onih koji nisu znali za limite, a njihovu kolonu je besprijekorno vodio bivši ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, poznatiji kao "putujući ministar".

On  je pokazao da zna i nešto drugo osim lutanja sa jednog na drugi kraj svijeta. On je svima pokazao kako se koriste službeni telefoni, ili bolje rečeno kako se iz budžeta plaćaju telefonski troškovi "teški" na hiljade maraka.

Sedam telefona i to bez ograničenja, a jedan ministar. Hiljade maraka, a niko da odgovara. Strašno.

Ono što je odavno trebalo da bude urađeno, tek nam dolazi.

U resoru finansija i trezora uvjeravaju da su na putu da izrade pravilnik kojim će regulisati oblast telefoniranja u BiH, za dobrobit svih u ovoj zemlji. Jer je sadašnje stanje nevjerovatno i neodrživo.

Milioni maraka iz budžeta za telefonske usluge, to je nešto što BiH ne može sebi da dozvoli i tu se mora staviti tačka.

I to sada, za buduće godine koje dolaze i za sve ministre i direktore koji će tek stupiti na funkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana