Tadić i Fejsbuk

Vedrana Kulaga
Tadić i Fejsbuk

Savremena tehnologija i društvene mreže, zahvaljujući kojima su razvijeni novi vidovi komunikacije na našim prostorima, sve češće pokazuju i svoju lošu stranu.

Osim što se gotovo svakodnevno ruše barijere povezivanja ljudi sa čitave zemaljske kugle, istovremeno padaju i sve maske iza kojih su se pojedinci krili prije stupanja na globalnu scenu "Fejsbuka", "Tvitera", "Maj spejsa"...

Da su novi trendovi "ušli pod kožu" ne samo omladini i zaljubljenicima u nove tehnologije, pokazuju i javne ličnosti i političari koje sve češće sa svojim ličnim profilima osviću "na mreži". Jedni to koriste kao način da se povežu sa istomišljenicima, približe nepoštovaocima, ujedine sa simpatizerima, a drugi, poput potpredsjednika SDS-a Ognjena Tadića, za sasvim šestu stvar.

Ilustracija koja je dočekala sve posjetioce na njegovom "Fejsbuk" profilu ne može izazvati drugu emociju do zgražavanja i gađenja. Sadržaj kojim je Tadić pokušao da bude duhovit ne priliči nikome, a kamoli javnoj ličnosti poput njega.

Na Tadićevom "Fejsbuk" profilu pojavila se ilustracija predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na noši kako čita "Glas Srpske".

Iako se Tadić nevješto pokušao ograditi od odgovornosti za ovaj nezreli i krajnje primitivan čin tvrdeći da nema ništa s tim samo nekoliko časova poslije razgovora sa novinarom "Glasa Srpske", kandidat za predsjednika RS na prošlim izborima, uklonio je sramnu ilustraciju.

Umjesto da se zapita kojim je putem krenuo kada je ispod takvih poruka napisao "smiješne slike" Tadić je redakciju "Glasa Srpske" optužio da "patološki doživljava tu situaciju" i pozvao nas da je sami obrišemo ako nam smeta. Ko patološki mrzi moglo se vidjeti upravo na Tadićevom profilu.

Kao advokat i to ugledni, kakvim se sam predstavlja, Tadić bi morao znati da su kajanje i izvinjenje ljudski maniri. Pošto ih očigledno nema, osuo je paljbu po "Glasu Srpske", jer nam je zasmetao njegov primitivizam.

Šteta je načinjena, a u civilizovanom svijetu najveći ceh bi platio upravo Tadić koji je postao oličenje političkog neukusa, čemu može da posvjedoči više od 4.000 njegovih "Fejsbuk" prijatelja.

Ognjene, mi ostajemo ljudi. Hvala ti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana