Tačka na cirkus

Marijana Miljić Bjelovuk

Priča o izborima u Srebrenici konačno bi mogla da se završi, osim ako ponovo neko od bošnjačkih političara ili pak sam bivši načelnik Ćamil Duraković ne smisli i izmisli novi način da izazove pažnju javnosti u želji da ospori ono što su jasno rekli građani 2. oktobra.

Naime, tačku na priču o lokalnim izborima u ovoj opštini juče je, bar se može očekivati, stavio Ustavni sud BiH, koji je jasno rekao da je neosnovana apelacija Durakovića podnesena protiv rješenja Suda BiH kojim je odbijena kao neosnovana njegova žalba na odluku Centralne izborne komisije (CIK) o izborima u Srebrenici.

Ustavni sud BiH je na ovaj način neočekivano pokazao da postoji nada i za pravdu u ovoj zemlji, ali i da očekivanja bošnjačkih političara, koji su snažno, uzdignutih glava, puni nade i iluzija stajali uz Durakovića, gurali ga naprijed u lažima, nisu realna i ostvariva.

Jasno je da Duraković, ali ni oni koji su mu stajali iza leđa i podržavali ga, nisu željeli da čuje poruku CIK-a i Apelacionog odjeljenja Suda BiH koji su jasno rekli da su izbori u Srebrenici bili demokratski, da iako to žele da pokažu, nisu oštećeni i da nema ništa sporno u tome što su građani glasali za njegovog protivkandidata Mladena Grujičića.

Očigledno je da su manipulacije, laži i podvale bošnjačkih političara, prije svega onih iz SDA, obilježile izborni proces u Srebrenici jer su na razne načine pokušali da pobijede pobjedu Grujičića, odnosno Srbina. Vodili su se samo jednom činjenicom, a to je ne dozvoliti ni po koju cijenu da na čelu ove opštinom bude Srbin jer je to, kako tvrde, mjesto rezervisano isključivo za Bošnjaka.

Vrijeme koje je posvećeno dokazivanju nepostojanja laži i podvala u Srebrenici uzalud je bačeno i bolje bi bilo da su se bošnjački političari posvetili rješavanju mnogih drugih problema jer zemlja u kojoj žive grca u problemima. Zahuktavanje situacije, promovisanje mržnje i osporavanje legitimnih izbora nikuda ne vode. To nam je dokazano i ovaj put. 

Duraković je biran i nije izabran. Sa time je trebalo da se pomiri odmah 2. oktobra, kada je već bilo očigledno da je izgubio izbore u Srebrenici, a ne da na razne načine u proteklih mjesec i po (ali i raznim manipulacijama prije toga) pokušava da ospori volju građana koji su jasno rekli da ga ne žele više za prvog čovjeka ove lokalne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana