Sve naše ovce

Dragana Orlović

Oduvijek je BiH bila neobična zemlja. Neobični ljudi, neobični običaji... Zemlja u kojoj je i nemoguće moguće, i pred kojom nerijetko i najveće svjetske sile ostaju bez teksta i u čuđenju...

I taman kada pomislite da vas ništa ne može iznenaditi u ovoj maloj zemlji na Balkanu, gle čuda, prevarite se!

Tako je nedavno u posljednjem broju Islamskih informativnih novina "Preporod" u tekstu pod naslovom "Srpski kurbani na bošnjačkom hastalu", objavljenom uoči Kurban-bajrama, izašao jedan članak koji bi više bio prikladan za rubriku "Vjerovali ili ne".

U tom članku, pozivu ili čemu već, pozivaju se muslimani da za Kurban-bajram pokažu malo ekonomskog patriotizma, te da kurbane kupuju od muslimana.

"Ali, naš Bošnjak želi i jare i pare, pa za nešto nižu cijenu kupuje kurbane od Srba iz Pala i iz Istočnog Sarajeva", piše u tim informativnim novinama.

Da li je moguće da je cilj ovakvog poziva zaista samo želja da se pomogne Bošnjacima koji isključivo žive od prodaje stoke, pa da za vrijeme praznika zarade koju marku više!? S obzirom na to da je ovo zemlja u kojoj je i nemoguće moguće, pretpostavićemo da je tako....

Diskriminacija ovaca, pored onih koji ih uzgajaju, postala je izgleda nova preokupacija jednog konstitutivnog naroda u ovoj BiH. Kada su iscrpljene sve druge mogućnosti da se Srbi i sve što je srpsko spusti na najniže grane, prešlo se na ovce.

Očigledno je da stiže vrijeme, ili još bolje rečeno, već je stiglo kada se životinje za trpezu isključivo biraju po tome koje je vjere domaćin koji ih uzgaja.

Ne daj Bože da se prevarite pa da uzmete kokošku ili ovcu od onih drugih!

Podjela životinja na vjerski podobne i nepodobne postala je tako novi vid širenja islamske vjere. Više kod dobrih muslimanskih domaćina neće biti bitno koliko vjeruju, već koje je vjere ovca koju jedu.

Poslije obznanjivanja ove nove vjerske strategije, koju su osmislili islamski vjerodostojnici, muslimanima ne preostaje ništa drugo nego da pomno biraju ovce, a pripadnicima ostalih vjera da svoje ovce ne nameću ovim prvima, da ne bi došli u iskušenje, počinili grijeh jedući pogrešnu životinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana