Supervizor za struju

Željka Bašić
Supervizor za struju

Optužbe supervizora za Brčko distrikt Rafija Gregorijana na račun Srpske, njene "Elektroprivrede" i predsjedavajućeg Državne regulatorne komisije za električnu energiju Vladimira Dokića izazvale bi opravdanu, ali sigurno blažu reakciju u RS da ih je Gregorijan iznio u vrijeme mandata gradonačelnika Brčkog Mirsada Đape.

I tada je, kao i danas, Srpska uredno isporučivala struju i obnavljala ugovore o isporuci pod istim uslovima plaćanja kao i za svoje stanovnike.

Tako je supervizor najavio reviziju cijena po kojima je "Elektroprivreda RS" isporučivala u posljednjih pet godina električnu energiju Brčacima, jer je sumnjičav u dobre namjere Srba, odnosno rukovodstva RS i aktuelnog gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića.

Svoj dušebrižni odnos prema distriktu i novčanicima Brčaka Gregorijan pokazuje na način da bi bolje bilo da i FBiH isporučuje struju Brčacima, pa makar je plaćali po skupljoj cijeni i do 40 odsto. Sve je bolje od varijante da RS daje struju, pa makar i besplatno.

Na osnovu ovog suludog shvatanja ispalo je da Srpska radije želi da daje Brčkom struju, po jeftinijoj cijeni, nego da je unovči za veću sumu na tržištu.

Snabdijevanje nikad nije bilo dovedeno u pitanje, čak i u situacijama kada je "Elektroprivreda Srpske" zbog manjka energije kupovala istu po znatno višim cijenama od onih po kojima je isporučivala distriktu.

U suštini, cijena Rafiju nije ni bitna, jer bi Brčaci, kako je to obrazložio i EPRS, svakako platili ceh nametnutih odluka visokog predstavnika iz energetskog sektora, koje će neminovno dovesti do drastičnog povećanja cijene struje u distriktu Brčko.

Ili, kako reče ministar industrije, energetike i rudarstva u RS Slobodan Puhalac, ovaj Gregorijanov smišljeni politički pritisak ima za cilj kreiranje kvazipravnih rješenja nauštrb stanovnika distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana