Suljagićevi otrovi

Željka Domazet

Da različita, nazovinevladina udruženja, poput "1. marta" sa Emirom Suljagićem na čelu mogu bez ikakvih sankcija, upozorenja ili bilo kakvih reakcija da truju javnost u BiH i iznose različite nezapamćene uvrede protiv Republike Srpske i njenih institucija pokazale su i ove najnovije.

Suljagić je bez ikakvog stida, očigledno ohrabren odnekuda i siguran da ga niko iz bjelosvjetskih centara i njihovih ispostava u BiH neće krivo pogledati, Republiku Srpsku nazvao "nacističkim Vermahtom i okupiranom teritorijom" koju će kako tvrdi "osloboditi".

Riječ je o neviđeno skandaloznim tvrdnjama koje se nisu čule ni u vrijeme kada je ovom zemljom harao ratni pogrom i rane bile najdublje.

Ćutanje i odsustvo bilo kakve reakcije mnogobrojnih međunarodnih institucija u BiH i van nje samo su još jedan dokaz da se na ove otrove daje prećutna saglasnost. Stoga i ne čudi činjenica da se svi oni koji se usude da raskrinkaju ovu organizaciju koja već odavno rovari po Republici Srpskoj i lobira van njenih granica  za različite udare na njenu održivost, bivaju po nalogu Tužilaštva BiH pozivani na različita saslušanja i informativne razgovore.

Riječ je o tom istom Tužilaštvu u čijim se ladicama godinama čuvaju različiti dokazi i predmeti počinjenih zločina prema srpskom narodu tokom proteklog rata, koji se više ne vide od prašine koja je pala po njima.

Jasno je kao dan da i međunarodna zajednica u svemu ovome ima dvostruke aršine jer je u više navrata našla za shodno da reaguje na svaku iole oštriju izjavu izrečenu od zvaničnika RS ili potez njenih institucija, pa čak i u situacijama gdje je bilo neumjesno da se petlja, jer je naprosto bila riječ o unutrašnjim pitanjima. Ostali su nijemi i Valentin Incko, i američki ambasador Patrik Mun i ina svita iz bijelog svijeta koja se baškari po BiH i prećutno aminuje sve Suljagićeve otrove.

Suljagić još nije javno objelodanio kako to namjerava "osloboditi RS". Ali je sasvim sigurno ne oslobodi li se BiH od Suljagića i njemu sličnih  teško da će moći da krene naprijed i gradi povjerenje bilo kakve vrste. Otrovne Suljagićeve strijele i svi oni koji ih aminuju ne rade ništa drugo nego konstantno razgrađuju ovu zemlju.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana