Stručnjaci za tužbu

Goran Maunaga

Priča o reviziji tužbe BiH protiv Srbije svela se na predstavu Bakira Izetbegovića za javnost i političku manipulaciju u kojoj ne učestvuje niko od onih koji imaju znanje i koji bi mogli da doprinesu istini.

Dovoljno je reći da kolo vodi "eminentni" istoričar Smail Čekić, koji je još prije šest godina u Bošnjačkom institutu povikao da su "Srbi su genocidni fašisti".

Ne treba sumnjati da to isto misle i ostali učesnici današnjeg Izetbegovićevog savjetovanja o reviziji te tužbe, samo što, eto, oni to još uvijek ne izgovaraju tako glasno i javno poput Čekića.

Najblaži eventualni razlog za Izetbegovićevo učestalo organizovanje takvih manifestacija jeste potpuni gubitak političkog uticaja.

Ali je opasnije to što takvo njegovo djelovanje izaziva  podizanje međunacionalnih tenzija.

To, naravno, uvijek može biti i uzrok i povod za oružani sukob, a najgore u svemu je to što je vrlo moguće da je, u stvari, to Izetbegoviću i cilj.

Jer da nije tako, on ne bi pokušavao da pokrene reviziju tužbe na način na koji je to rađeno devedesetih godina kad je rat u BiH pokretan potpunim zanemarivanjem srpskih stavova.

Ne treba sumnjati da je Izetbegović kao organizator i pokrovitelj i ovog puta posegao za budžetskom rezervom da bi finansirao održavanje tog besmislenog i bespredmetnog savjetovanja, isto kao što je to činio i u antisrpskim projektima pod nazivima "Genocid nad Bošnjacima 1992-1995" i "Rječnik bosanskog jezika" u kome su iznesene najcrnje uvrede na račun Srba.

Pare je tada dao Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava koji sada koordiniše rad tima.

Većini učesnika tog ideološko-obmanjivačkog savjetovanja, kao i samom Izetbegoviću, jasno je da od revizije tužbe nema ništa i da je ta predstava napravljena samo zato da bi se u BiH napravio novi cirkus, koji bi, nažalost, mogao da dovede do mnogih neželjenih posljedica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana