Strahovi

Veljko Zeljković

Strah je postao najmoćnije oružje u svijetu koji posljednjih nekoliko godina sve češće koriste razni centri moći, političari i predstavnici krupnog kapitala, kako bi ostvarili svoje geopolitičke ciljeve.

Sve je nekako počelo sa strahom od klimatskih promjena, a onda i virusom korona. Širenjem straha od opasnog virusa koji bi mogao zbrisati svjetsku populaciju s lica zemlje, nametnute su nove društvene norme ponašanja i ograničenja. 

Onda su ti centri posegli za rusofobijom. Rusi će doći do Berlina. Pregaziće Poljsku. Širenje ovog straha iskorišteno je za preoblikovanje geopolitičke i ekonomske slike Evrope, satanizovanje Rusije i uvođenje zapadnih sankcija Moskvi. 

Taj strah potakao je i većinu evropskih zemalja da u vrijeme ove velike krize ipak nađe nešto novca za kupovinu ubojitog naoružanja. Njemačka je čak odlučila da za modernizaciju svoje vojske obezbijedi čak 100 milijardi evra. Amerika zadovoljno trlja ruke.

Zadovoljno trljaju ruje i u NATO savezu, jer su Finsku i Švedsku uspjeli do te mjere isprepadati da su ove dvije zemlje potpisale pristupnu kartu.

Sada su tu i nekakve “majmunske boginje”, a “stručnjaci” upozoravaju da bi zbog klimatskih promjena i otopljavanja leda moglo doći do pojave novih opasnih virusa. Zbog straha od malarija, Bil Gejst je u Vurkino Faso pokrenuo projekat stvaranje GMO komaraca. 

Zbog tih raznih posijanih vrsta strahova, svjetska tržišta su postala super senzitivna, te se stiče utisak da kada se neko i nakašlje to odmah lančano odrazi i na cijene.

Sve češće se može čuti kako svijetu prijeti i opšta glad, zbog pokidanih lanaca snabdijevanja i “bezobrazne” Rusije. Isto je i sa gorivom. Naravno, sve to je onda dovelo do rasta cijena na istorijske maksimume. I taman kada čovjek pomisli da bi se globalno tržište moglo koliko-toliko stabilizovati, pukne neka nova “bomba”. 

Pomenuti strahovi svjesno se kreiraju, plasiraju i koriste od strane određenih centara moći kako bi cijene ostale u oblacima. Sve je pitanje novca i moći. U haosu se najbolje snalaze oni koji ga i naprave.

Raznim berzanskim mešetarima i investicionim fondovima poput “Blek roka” i “Vangarda”  najviše odgovara jedna ovakva ekstremna situacija u kojoj će na suvom ostati samo sitne ribe.  

U tim igrama najgore prolazi Evropa, zarobljena između zavisnosti od ruskih energenata i nastojanja da usliši svaku naredbu koja stigne iz

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana