Stop auto-mafiji

Milijana Latinović

Veliko angažovanje i predan rad policijskih službenika, pišu pozitivnu statistiku ovih dana, bar kada je riječ o auto-mafiji. Statistike pokazuju da se broj ukradenih automobila u RS iz godine u godinu smanjuje, pa je tako lani ukradeno svega 165 četvorotočkaša, što je rekordno nizak broj u proteklih pet godina.

Dobri rezultati koje postiže policija vraćaju ljudima vjeru u zakon i pravdu. Vraćaju nadu da bolje i sigurnije sutra postoji i čeka svakoga od nas.

Svjedoci smo da proteklih dana ne samo da policija čuva naše automobile i pred lice pravde izvodi razbojnike koji haraju po parkinzima i garažama, oni i svakodnevnim radarskim kontrolama na kritičnim dionicama puta širom Srpske, spasavaju hiljade života. 

Koliko god se vozači željni adrenalina i brze vožnje ljutili zbog napisanih kazni za prekoračenje brzine, mogu samo da im kažu hvala, jer kazna za brzu vožnju je ništa naspram izgubljenog života.

Iako je statistika pozitivna, a rad policije vrijedan hvale, treba stalno imati na umu da za lopova nema odmora ni predaha. Oni vrebaju onda kada se najmanje nadamo i kada mislimo da smo najzaštićeniji.

Koliko god je tehnološki napredak donio dobra u svakom pogledu za čovječanstvo, donio je i neprilike. Napretkom tehnologije, uznapredovao je i "biznis lopova, pa za svoje poslove koriste savremenu opremu.

Za običnog lopova ljudi kažu nema ključa ni katanca koji ne može obiti, pa tako i auto-afija, nema tog automobila koji njima ne može pasti u ruke.

Ako je suditi prema onoj narodnoj da prilika čini lopova, onda je s obzirom na broj četvorotočkaša koji krstare drumovima, prilika bezbroj, a lopova iz dana u dan sve više.

Ne samo da vrebaju automobile, već ih prepravljaju i podvaljuju pod novu ili dobro očuvanu robu. Mogli bismo reći da majstori ovog zanata podmlađuju polovnjake.

A nije rijetkost ni situacija da dobro organizovani i uz pomoć sofisticirane opreme, ukradeno vozilo za čas rastave na dijelove i potom ih prodaju.   

U strahu i neizvjesnosti najčešće su vlasnici automobila marke "folksvagen", "audi" i BMW, jer su njihovi ljubimci najčešće na meti razbojnika. Međutim, ako policija ovako nastavi sa radom auto-mafiji će vrlo brzo doći kraj, a mjere koje su danonoćno sprovodili će uroditi plodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana