Srpskoj u čast

Miloš Vasiljević
Srpskoj u čast

Banjaluka i Srpska poprište su najvećeg sportskog događaja kod nas, a turnir Srpska open doveo je ljude sa svih meridijana u grad na Vrbasu, kako bi uživali u “bijelom sportu” i upoznali ove krajeve.

Na terenima, ali i oko njih prava fešta, u režiji publike koja je kod nas navikla na košarku i fudbal, mnogo više od individualnih sportova, izuzmemo li boks iz te konkurencije.

Ipak, odmah su položili ispit i kada je podrška s tribina i teniska kultura u pitanju. Striktno se poštuju pravila, u pauzama slijedi nagrada za dobre poteze, pa će biti prava šteta ako i naredne godine u isto ili slično vrijeme Đoković i družina ne budu dio sportske manifestacije u parku “Mladen Stojanović”. 

Odlična organizacija i dobra posjeta, čak i na treninzima i ne samo Novaka Đokovića, te dupke pune tribine, pa čak i na nekim dubl mečevima ne smije proći nezapaženo. Činjenica je da neki mečevi, kao onaj Monfisov na početku turnira, nisu napunili tribine do kraja, ali tako je i na mečevima, pa čak i iz Grend slem serije, gdje nosioci privlače najviše pažnje dok recimo i stadion “Filip Šatrije” zna da bude poluprazan i to često, čak i do četvrtfinala, ako ne igraju najveće zvijezde.

Banjaluka je decenijama unazad sportski grad, a kao malo gdje u bivšoj Jugoslaviji pod budnim okom publike praćen je rukomet i boks.

I dok postoje kritičari koji traže savršenstvo, ukazujući na minimalne nedostatke, Banjaluka i Republika Srpska dobili su puno organizacijom Srpska opena. Najveći grad Srpske, paralelno s najvećim katalonskim, odnosno Barselonom, u isto vrijeme organizuje turnir što je više nego jasna simbolika. Profitirali su i naši ugostitelji, jer se tražio krevet više, a hiljade ljudi koji će se ponovo vratiti u Banjaluku i koji su govorili u superlativu o gostoprimstvu, mogu samo biti na radost naših turističkih radnika. Gosti uživaju u specijalitetima i autohtonim proizvodima, a mnogo od njih koji su došli iz krajeva od Australije do Amerike, ostaće i koji dan nakon završetka turnira.

Srpska open je i svojevrsna čestitka i rođendanski poklon za Dan grada, a koju će upotpuniti i biciklistička trka “Beograd - Banjaluka”. U parku će biti i do sada najveća torta, a vjerujem da bi se mnogi za parče iste mijenjali samo da i naredne godine uživaju u čarima teniskih velemajstora. To je sada do supervizora ATP-a zaduženih za ovaj turnir. Ako će se voditi onim što su dosad pokazali organizatori, igrači i publika, ocjena je čista desetka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
Kamen spoticanja
Kamen spoticanja
Promaja u Helezovoj glavi
Promaja u Helezovoj glavi
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana