Srećna nova godina!

Vedrana Kulaga Simić

Od januara do decembra put je dug, neko te ostavi, a neko drugi postane drug. Jedna stranka, druga, treća.. zatim koalicija peta, šesta, a građanima ponekad i sreća.

Brisel, Prag, Budimpešta, i opet ništa.

Još jedna godina prolazi, novo ljeto dolazi. Da li će Sejdić i Finci ravnopravni postati, a lideri izmjene izbornog zakona usaglasiti? Da li će ekonomija stati na noge, brzi vozovi doći na naše pruge? Radnicima osvanuti bolji dani i džepovi biti manje prazni?

Djeda Mraza i ove godine mnogi su čekali i na evropskom putu zastali. Pokušaja da se nastavi mnogo je bilo, ali ništa novo na kraju nije se desilo. U novu godinu ulazimo, tradicionalno, sa problemima starim, sa nadom da se mogu riješiti štapićem čarobnim.

Godina na izmaku ostaće upamćena na stranicama istorije BiH kao godina praznih obećanja, pokušaja promjena i političkih previranja u moru stranaka, interesa, ciljeva i simpatija gdje je svako jutro nosilo opasnost da ljubav pukne, a mržnja nastane.

Možda je to zbog nepostojanja mehanizma koordinacije ili možda zbog komunikacije pune najčešće ličnih interesa, ciljeva i vizija.

Ko zna, možda BiH dodijeli mjesto ostalima na način kako je napisano jer sve su smjernice tu, samo treba da se ispoštuju. Možda pokažemo Evropi i cijelom svijetu da su čuda moguća, sprovedemo sve odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu i usvojimo mehanizam koordinacije.

Možda se pokaže da su i radne grupe ipak nečemu i valjale, a ne samo da su trošile pare.

Sve u svemu, nova godina kuca na vrata. Vrijeme je da se uzme šampanjac, neko jače piće ili čaša "česmovače", zatvore oči i poželi da godina koja nam dolazi bude bolja od ove koju ispraćamo.

Nazdravimo za dobar početak i još bolji kraj. Jer i dug put se često brzo pređe i ponovo dođe vrijeme podvlačenja crte. Nadajmo se da će nam se ponoviti samo ono lijepo iz 2013, a da će problemi konačno biti riješeni.

Jer, ipak, svaki novi početak nudi nadu i budi optimizam.

Možda i mi na kraju 2014. godine zapjevamo "ko bi rek'o čuda da se dese". 

Bilo kako bilo, srećna nova godina! I nama i vama. Od srca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana