Srebreničke podvale

Marijana Miljić Bjelovuk

Bivši zamjenik federalnog premijera i funkcioner SDA Desnica Radivojević priključio se utrci za prvog čovjeka Srebrenice.

Kandidaturom Radivojevića mogao bi, već je jasno, da se ponovi scenario sa prošlih lokalnih izbora u ovoj opštini kada su srpske stranke izašle jedinstveno, ali ih je pobjede koštao kontroverzni biznismen iz Prnjavora Radojica Ratkovac. On je kao nezavisni kandidat odnio dio srpskih glasova i tako obezbijedio pobjedu bošnjačkom kandidatu Ćamilu Durakoviću.

Da su stvari i više nego sumnjive, pokazuje i to što je Husein Husejnović koji je takođe najavio kandidaturu, na dan kada ističe rok za prijavu, saopštio da od toga odustaje. Kaže da "ne želi da učestvuje u političkim igrama gdje su ga etiketirali kao izdajnika", a stavio je do znanja i da je bilo prijetnji.

Tako je, kada je o Bošnjacima riječ, u igri samo jedan kandidat i to pomenuti Duraković, a na crtu mu izlaze dva srpska kandidata - Radivojević i Mladen Grujičić iza kojeg stoje sve srpske stranke.

Zato je i više nego očigledno da je kandidatura Radivojevića sumnjiva i da iza nje stoje bošnjačke političke partije sa kojima, tvrde upućeni, Radivojević i te kako sarađuje i radi u njihovom interesu.

A koliko će Radivojević biti nezavisni kandidat najbolje govori  njegovo druženje po Srebrenici sa čelnim ljudima SDP-a, koje je javna tajna, kao i podrška koju očekuje da će dobiti od SDA.

Očigledno je da Radivojević ne brine za interese srpskog naroda niti je ikada i brinuo, već da je njegova funkcija da razbije srpske glasove u Srebrenici i prednost da aktuelnom načelniku Durakoviću da osvoji još jedan mandat i time Srbe baci u onaj drugi, odnosno onaj posljednji plan.

Veliko je pitanje i kako Radivojević, koji u Srebrenici ne živi skoro deceniju i po može da govori o položaju stanovnika u ovoj lokalnoj zajednici, građenju multietništva i zajedništva kada, kako upućeni tvrde, i ne zna kakva je situacija te samo svrati u Srebrenicu povremeno kada mu od nekoga  zatreba pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana