Srebrenica

Marijana Miljić Bjelovuk

Iako smo do sada milion puta vidjeli da se Bošnjaci svim silama trude da Srebrenicu “očiste” od Srba, odigrali su još jednu epizodu kako bi nam pokazali da ne odustaju od svojih planova i daljih nastojanja.

Tu epizodu ovaj put odigrao je ministar raseljenih lica i izbjeglica FBiH Adil Osmanović, koji se prilikom posjete Srebrenici sastao samo sa bošnjačkim predstavnicima vlasti u ovoj opštini. Srbi su, kao i obično, ignorisani. 

O čemu je razgovarao Osmanović sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i potpredsjednikom Skupštine opštine Hamdijom Fejzićem, možemo samo da nagađamo, ali i da budemo sigurni da riječi o pomoći Srbima u ovoj opštini nije bilo, kao ni milion puta do sada.

Svjedoci smo čestih posjeta bošnjačkih funkcionera iz Sarajeva Srebrenici bez prisustva Srba, što je samo dokaz kako bošnjački predstavnici vlasti vide Srebrenicu i njenu budućnost.

Srbi u ovoj opštini žive na samom rubu propasti, jer se na sastancima bošnjačkih predstavnika vlasti iz Sarajeva samo sa Bošnjacima u Srebrenici razgovara o zaposlenju sunarodnika i njihovoj boljoj poziciji, kao i učvršćenju prestola u ovoj opštini.

Bošnjački predstavnici vlasti iz Sarajeva ovakvim potezima doveli su u pitanje multietnički razvoj Srebrenice, jer Srbi, koji nemaju nikakvu pomoć, prisiljeni su da napuštaju ovu opštinu i krenu u potragu za korom hljeba i boljim sutra.

Međutim, probleme Srba ne dijele Bošnjaci u Srebrenici jer samo oni su ti koji kuće obnavljaju, samo se njima pomaže i samo oni mogu dobiti posao bez ikakvih problema u vrijeme najveće ekonomske krize.

Očigledno je da se u Srebrenici sve može kada su Bošnjaci u pitanju, jer se na taj način iz ove opštine progoni i ono malo Srba što je ostalo.

Adil Osmanović, koji je ujedno i potpredsjednik SDA, još jednom je pokazao da ova stranka ne odustaje od gazdovanja u ovoj opštini, jer kormilo drže već dugi niz godina.

Da je potez Osmanovića odigrao neki od ministara iz Srpske, digla bi se i “kuka i motika”, svi bi čuli, a ovako, posjeta može proći i nezapaženo.

Krajnje je vrijeme da se ovakvim potezima bošnjačkih predstavnika vlasti stane u kraj, jer i Srbi su narod koji živi u Srebrenici.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana