Srbima je dosta poniženja

Milan Taborin

Nemam riječi kojom bih počeo i objasnio kako se osjećam kada vidim reakciju, znanje i ponašanje dvojice predstavnika Srba - političara Krsmanovića i profesora međunarodnog prava Mirovića u jednoj televizijskoj emisiji koju sam nedavno pogledao.

U toj emisiji ih je potpredsjednik RS Salkić glatko vrijeđao, ponižavao i ismijavao, opravdavajući reviziju presude donesene na osnovu tužbe BiH protiv Srbije kao nešto normalno i prirodno. Pored toga, optuži samo Srbe za sve zločine u BiH i bivšoj SFRJ, a muslimani su po njegovom mišljenju nevini. Naziva generala Mladića ratnim zločincem iako je to častan čovjek i heroj srpskog naroda koga nikada niko nije smio da izruči i preda Hagu i zapadnom sudu koji je formiran samo da sudi Srbima. Salkić je hvalio Izetbegovića, a naša dva predstavnika ili pojma ni o čemu nemaju ili ne smiju ništa da kažu. Izetbegović permanentno rovari i izaziva, uspio je većinu kompetencija RS po Dejtonu da ukine, organizovao ubistvo premijera Srbije Vučića u Srebrenici i ovaj ga poslije sedam dana gosti u Beogradu. Ljudi, šta mi to radimo?

Cijelo vrijeme se samo govori o Srebrenici, a Srebrenica je najveća manipulacija i laž. Zašto srpski političari ne žele da znaju šta se zapravo desilo u Srebrenici, neka pročitaju knjigu "Masakr u Srebrenici" anglosaksonskih autora (ne pišu tu Srbi) koji su iznijeli podatak da je stradalo najviše 1.200 muslimana i to poslije počinjenih zločina nad srpskim stanovništvom. Klinton je izmislio i odredio unaprijed cifru od 8.000 stradalih muslimana. Zašto se ne kaže da je Srebrenica bila zaštićena zona UN u kojoj nije smjelo biti vojske i zašto se ne govori o stalnim lažima i podmetačinama muslimana i silnim insceniranim ubistvima koja su podmetnuta Srbima. Zašto se ne rasvijetli zločin u Tuzli, a posebno u Dobrovoljačkoj koga je vodio Srbin, pukovnik Jovo Divjak.

Ako je jedan čovjek, bilo musliman ili Srbin, ubijen van borbe i oružanog sukoba, to je zločin i mora svako da bude procesuiran i da odgovara. Ali nije tako, svi muslimani koji su počinili strašne zločine nad srpskim narodom su pušteni iz Haga i pljuju po svemu što je srpsko, a da bude još veća nesreća, naši politički predstavnici se njima stalno izvinjavaju, i to u pomenutoj emisiji učiniše i Krsmanović i Mirović.

Kažu da nikada nije kasno i zašto srpska strana jednom cijelom svijetu ne predstavi veliku laž i prevaru u vezi sa Srebrenicom i da istakne da su daleko veći zločini počinjeni nad Srbima. Samo u Sarajevu je stradalo više od 6.000 Srba i to najviše intelektualaca. Po cijeloj BiH su ubijani Srbi: starci, žene i djeca, grobovi i tuga na sve strane, a mi smo svoje srpske branioce i heroje izručili sa oduševljenjem Hagu. Mirović ne zna da objasni da je u BiH bio klasičan građanski rat koga su preglasavanjem u Skupštini BiH izazvali muslimani i Hrvati.

Naša srpska politika je potpuno pogrešna, diplomatija slabo radi, a na javnim nastupima i u sučeljavanju naši predstavnici su, uz izuzetke, prave neznalice. Od praznih priča nema ništa, srpski narod u BiH je goloruk i prevaren kako su srpski političari dozvolili da nadležnosti koje je RS dobila u Dejtonu polako, ali sigurno budu ukinute. Svoje ljude u Hagu smo izdali predajom i prihvatamo laži koje nam svakodnevno serviraju muslimani, Hrvati, Albanci i međunarodna zajednica. Za sve su krivi srpski političari i posebno nesposobna srpska diplomatija, jer je svoj narod dovela skoro u bezizlazni položaj i srpsko nacionalno pitanje ostaje neriješeno. Srpskoj naivnosti nema kraja, a u našim redovima legalno rade razne neprijateljske nevladine organizacije, finansirane iz inostranstva i od raznih obavještajnih službi, a posebno su u razbijanju i uništenju svega što je srpsko aktivni mnogi srpski pseudointelektualci raspoređeni u svim društvenim porama i institucijama.

Šta se to dešava našem narodu? Da li iko zna odgovor? Postoji odgovor! Postoji rješenje! Srpski narode, ujedini se, uzmi vlast u svoje ruke, otjeraj nesposobne i izdajničke političare i pseudointelektualce. Mi to možemo, mi to znamo, dosta je poniženja. Ispravimo jednom zauvijek greške iz 1918, 1941. i 1991. godine, dosta je bilo spasavanja onih koji su nam uvijek okrenuli leđa, napali nas i mučki nas izdali, okrenimo se sopstvenom narodu i potražimo i pružimo ruku istinskim prijateljima.

mr Milan Taborin, penzionisani oficir

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana