Srbi bez prava

Marijana Miljić Bjelovuk

Politička prava Srba u regionu padaju svake godine sve niže, ali najbržim tempom ka dnu idu u BiH.

Da je tako, potvrdio je ponovo izvještaj Udruženja građana Napredni klub iz Beograda u kojem je navedeno da su politička prava Srba u regionu najviše ugrožena u BiH te u Hrvatskoj.

To nas, nažalost, i ne iznenađuje jer su Srpska i srpski narod konstantno izloženi pritiscima bošnjačkih ali i hrvatskih i međunarodnih zvaničnika u BiH, a sve češće i vjerskih organizacija.

Drugi rezultati u ovom izvještaju nisu mogli biti ni prikazani, jer je svima jasno da srpski narod u BiH svakodnevno vodi bitku za očuvanje svoje teritorije, nadležnosti, dokazivanje istine, pa čak i za to da može da proslavlja svoj Dan Republike kad to narod želi.

Čak se u izvještaju ističe i to da je u BiH u toku do sada najorganizovanija kampanja čiji je cilj umanjenje ovlašćenja RS i njeno ukidanje.

A da su prava Srba u BiH i te kako ugrožena pokazuje i upozorenje u izvještaju da je Srba u FBiH sve manje i da su stalno izloženi verbalnim i fizičkim napadima. A svoje prave predstavnike nemaju već godinama.

Prethodne dvije godine u BiH bile su turbulentne i iz mjeseca u mjesec nizali su se događaji koji su potresali RS.

Ni listi napada i pritisaka na Srpsku srpski narod, čija se prava konstantno pokušavaju umanjiti, koji su zabilježeni u nekoliko prethodnih mjeseci ne vidi se kraj, a ako se nastavi  ovim tempom, uskoro niko neće moći ni da ih prebroji.

Jer među tim pritiscima koji su zabilježeni samo u ovoj godini su nametanje netačnih rezultata popisa, nametanje mehanizma koordinacije i izmjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju mimo volje RS…

Sasvim je jasno da se ovdje lista napada i pritisaka ne zaustavlja jer su svakodnevno na djelu neke nove kampanje usmjerene protiv RS. Zato ni naredni izvještaj ne treba da nas začudi, ma šta u njemu bilo navedeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana