Sramotni iznosi, sramotni ljudi

Aleksandar Stojanović

Humanitarna organizacija “Mozaik prijateljstva” zalaganjem svog osnivača Miroslava Subašića Kaspe i brojnih humanih ljudima godinama je izazivala oduševljenje za nevjerovatan posao koji obavljaju.

Iako dnevno hrane oko 500 ljudi, a u danima vikenda i do 1.000, za to su od svake gradske vlasti dobijali između šest i, danas spornih, 9.500 maraka na godišnjem nivou. Toliko da mogu pokriti samo nekoliko dnevnih obroka!

Njihovo saopštenje u kojem su rekli da je povećanje od 1.000 KM sadašnje gradske administracije sramotno možda jeste u nekoj mjeri nespretno. Ali zar 9.500 KM na godišnjem nivou nije sramotno?! Nije bitno ko je za to kriv, ali “Mozaik prijateljstva” je svakoj administraciji i svakom političaru bio jedna od obaveznih predizbornih destinacija. I Kaspa nikada nikog nije odbio, nikada nikom nije odbio da zahvali. Pa ko sada ima pravo da ga kritikuje kada kaže da je ovaj mizerni iznos sramotan?

Tolika brojna obećanja koja su često izmaglica, plod mašte i želja današnjeg gradonačelnika možda su i Miroslavu Subašiću dali nadu da će ispraviti bruku svih prethodnih gradonačelnika, pa je čovjek ostao u nevjerici što je dobio toliki iznos da pokrije dva dnevna obroka. Može li se kriviti čovjek koji je samo još jedna žrtva ispraznih obećanja političara, političkog marketinga i politikantske priče? Pa, ko je bez grijeha, nek prvi baci kamen!

Ova salva uvreda na račun osnivača humanitarne organizacije ogolila je svu trulost i političku nepismenost ovog naroda. Botovska armija, ostrašćeni i fanatični članovi partija počeli su do te mjere da brane gradonačelnika da su napali čovjeka čijem radu su se do juče divili. S druge strane, simpatizeri opcije koja je glavni krivac za dosadašnje sramotne iznose zaboravili su sramotu svojih predstavnika i ove humane ljude počeli su da koriste za obračun sa gradonačelnikom.

Za svoj rad i doprinos društvu Miroslav Subašić odlikovan je i Ordenom predsjednika RS. Iako je šikaniran zbog podrške jednoj grupi građana pred kraj 2019. godine i mada je bolje da su mu dali mnogo više novca za sve što radi, taj orden nešto znači.

“Mozaik prijateljstva” je cjelokupan rad zasnivao na dobrovoljnim prilozima, a nebrigu vlasti su oduvijek kritikovali. A pokušaji da se Kaspa svrsta na bilo čiju stranu, dragi botovi, zadnje je dno koje ste dotakli.

A ako ćemo se nečijem djelu diviti sve dok nam ne dirne u omiljenog političara, pa ovaj narod ništa bolje nije ni zaslužio. I dok je tako i takvih, Kaspi će pred “Mozaikom prijateljstva” biti kolone od više stotina metara.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
Mitomanija
Mitomanija
Sve je bilo uzalud
Sve je bilo uzalud
Kosovo jeste Srbija
Kosovo jeste Srbija
Dreka Bećirovića
Dreka Bećirovića
Kuda ide ovaj svijet?
Kuda ide ovaj svijet?
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana