Sramota!

Sandra Miletić
Sramota!

Predsjednik Inicijativnog odbora NVO Srpski četnički pokret RS i samozvani četnički vojvoda Siniša Vučinić uputio je "Glasu Srpske" pisma u kojima, između ostalog, navodi da zahvaljujući njemu prvi srpski demokratski premijer Zoran Đinđić više nije živ.

I tu nije kraj vojvodinog junaštva. Dalje piše da će se potruditi da živi ne budu ni novinar Miloš Vasić i predsjednik SDU profesor Žarko Korać, koji su iznijeli svoje mišljenje o njegovom liku i djelu.

Kao dodatnu potvrdu da će tako i biti poslao je Vučinić u redakciju "Glasa" juče telegram u kojem je naveo iskrene izraze saučešća povodom smrti kolege Miloša Vasića!

Ide Vučinićev bezobrazluk još dalje, pa u pismu slijedi niz primitivnih uvreda na račun novinarke "Glasa Srpske" Jelene Milanović, koja je u svom tekstu o njemu napisala fakta.

A ona glase da je Vučinić tokom svoje političke karijere u Srbiji mijenjao opcije kao čarape, pa je brzo i sa lakoćom prelazio puteve od ultradesničara do krajnje ljevice.

Ali nije to u svom dopisu (koji je nazvao demantijem) Vučinić negirao. Nije negirao ni da ga je policija Srbije hapsila zbog iznude, nije negirao nijedan podatak, nego je vrijeđao i prijetio ubistvima.

Ono što je najporaznije u svemu tome jeste da novinari "Glasa" juče nisu uspjeli da dobiju izjavu ili da stupe u kontakt sa bilo kojim relevantnim policijskim funkcionerom u RS. Neki su na odmoru, a neki ne razgovaraju sa novinarima mobilnim telefonima. Isto je sa njihovim portparolima, neki ne znaju ništa, a neki se ne javljaju.

Možda je to znao i Vučinić kada je odlučio da svoju (nazovi) karijeru nastavi u Srpskoj, jer u Srbiji ima ozbiljnih problema. Tamo novinare i medije ima ko da štiti.

Ovim je Vučinić samo potvrdio ono što je Vasić rekao o njemu, iako je kada je promovisao svoj angažman u RS rekao da će "promovisati isključivo osnovne i najveće civilizacijske ideje i dostignuća, a to su svakako sloboda, pravda i nacionalno osvešćenje".

Ako u te vrijednosti spadaju prijetnje smrću, priznanje ubistva premijera jedne države, najvulgarnije vrijeđanje novinara, onda je teško predvidjeti šta sve može da se desi dok je policija na višegodišnjem odmoru i nije je briga.

Sigurno je da je Vučinić bruka srpskog naroda i da njegovo ludiranje i aktivnosti po RS nikome neće dobra donijeti. Naprotiv. Srpskoj takvi slučajevi najmanje trebaju.

Na nadležnima, kada se probude, ostaje da provjere otkud lik kao što je Siniša Vučinić uopšte ovdje i ko mu je dao pravo da radi to što radi, da prijeti, priznaje ubistva, šalje telegrame redakciji jednog od najčitanijih medija u Srpskoj i nikome ništa. Ili sve to, pa i prijetnja ubistvom, nije krivično djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Odmor naš nasušni
Odmor naš nasušni
Nove oluje
Nove oluje
Vozači, oprez!
Vozači, oprez!
Panta rei
Panta rei
Ko vidi lice nindže...
Ko vidi lice nindže...
BiH - mjesto za otpad
BiH - mjesto za otpad
Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana