Spiskani milioni evra

Milijana Latinović

Talas migrantske krize zapljusnuo je BiH još 2018. godine i od tada traju muke domaćeg stanovništva, koje se ni do danas nije oporavilo od posljedica rata, pa i u vrijeme mira preživljava u strahu i neizvjesnosti.

 

Migranti su zapeli u BiH na putu ka Evropskoj uniji, koja ih ne prima pod svoje okrilje, a oni ne žele da ostanu ovdje.

U svom tom ludilu, strahu i vjerovatno želji da se domognu granice, često prave nerede, sukobljavaju se međusobno, ali i nanose štetu domaćem stanovništvu.

Ionako mučnu i tešku situaciju, kojoj se rješenje ne nazire, dodatno usložnjavaju sramne izjave pojedinaca koji, uprkos činjenici da obavljaju javne funkcije na koje ih je narod izabrao, ne rade ništa da stanovnicima ove zemlje pomognu da bar žive u miru.

Posljednji u nizu takvih slučajeva jeste izjava ministra bezbjednosti BiH Selme Cikotića da BiH vlada migrantskom krizom, te da je čuo “zanimljive i seksi ideje” o vraćanju migranata iz BiH u zemlje iz kojih dolaze, a što nije ništa drugo nego šamar u lice građanima BiH.

Ministar koji treba da vodi računa o bezbjednosti svojih državljana očigledno se naslađuje njihovom mukom i nema ništa protiv da migranti i dalje vršljaju opštinama i gradovima, uništavaju imovinu i unose nemir među mještane, jer kako on kaže, “BiH bilježi povećanu potrošnju, iako ima redukovan broj turista zbog virusa korna”.

Sve dok razni Cikotići sjede u foteljama i vode ovu zemlju, situacija i neće biti ništa bolja.

Na sve to nemoguće je ne zapitati se kako migrantska kriza u ovoj zemlji, u kojoj ništa ne funkcioniše kako treba, još nije riješena, kada je BiH do sada za te namjene dobila 58 miliona evra.

Pitanje za sve one koji drže konce u svojim rukama je: “Gdje su toliki milioni spiskani?” Jer očigledno je da BiH nije prstom mrdnula da to pitanje riješi. Oni koji su trebali i morali da zasuču rukave i riješe ovo pitanje na dobrobit domaćeg stanovništva nisu učinili ništa.

Neko očigledno misli da je moderno biti u krizi, pa ovu zemlju stalno gura u kojekakve probleme.

Dokle će migrantska kriza trajati i koliko će još novca biti bačeno u vjetar, teško da iko zna. Možda kada Evropa prestane da daje novac oni koji vode BiH konačno shvate šta je trebalo da urade još prije dvije godine. Jedino rješenje je vratiti ih odakle su i došli.

Ideju kako da riješe ovaj problem, koji iz dana u dan postaje sve veći, nadležni u BiH nemaju ni danas, kao što nisu imali ni prije dvije godine, a neće imati ni u godinama koje dolaze, neće, jer im nije u interesu da rade posao za koji su plaćeni. +++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Inflatorni udar
Inflatorni udar
Diskriminacija mrtvih
Diskriminacija mrtvih
Petrodolar
Petrodolar
Svi žele brze pare
Svi žele brze pare
Avioni i tabloidi
Avioni i tabloidi
Pucanje po šavovima
Pucanje po šavovima
Čuvari naše sudbine
Čuvari naše sudbine
Misterija svih misterija
Misterija svih misterija
Građani taoci političara
Građani taoci političara
Lekcija institucijama BiH
Lekcija institucijama BiH
Čuvari fotelja
Čuvari fotelja
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana