Solidarnost na djelu

Anita Janković-Rečević

Osnivanje Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu ulilo je novu nadu svim oboljelim mališanima u Srpskoj i njihovim roditeljima u bolje sutra i izlječenje.

Borbi za izlječenje dječaka i djevojčica i do sada su se priključivali se brojni građani u zemlji i inostranstvu, ali posredstvom raznih humanitarnih akcija. Prikupljanje novca, nažalost, obično je išlo veoma sporo i teško, a roditelji su stalno bili u neizvjesnosti čekajući da li će na računu imati dovoljan iznos novca za spas svog djeteta.

Međutim, tako više neće biti. Uz ovaj fond svi mali heroji odmah će na raspolaganju imati prijeko potrebni novac i mogućnost da u što kraćem roku otputuju na liječenje.

Njegovim osnivanjem djeca su dobila veću šansu da pobijede u svojim najvažnijim bitkama, a uz njih i njihovi roditelji, koji prolaze pravu golgotu u nastojanjima da ih spasu.

Koliki je značaj Fonda pokazuje i činjenica da je ovogodišnje donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", koje se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika, posvećeno upravo Fondu solidarnosti. 

Ovaj poduhvat RS, jedinstven u regionu, pokazuje se kao veliki iskorak za sve one koje je u proteklom periodu muka  natjerala da kucaju od vrata do vrata i mole za pomoć za liječenje teško oboljele djece. Njegovo osnivanje vratiće i dostojanstvo roditeljima čija su djeca trebala biti liječena SMS porukama.

Fond solidarnosti od sada će za svako bolesno dijete koje se ne može liječiti u Srpskoj obezbijediti novac.

Opstanku ove humane institucije treba da doprinesemo svi zajedno tako što ćemo od svojih plata darovati djelić novca. Naših u prosjeku 0,25 KM mjesečno neće nama značiti ništa, a odagnaće patnju mnogim roditelja i vratiti osmijehe na lica malim, hrabrim srcima.

Iako već sada ima onih koji su skloni da ružno komentarišu ovu, ali i slične akcije, nadležni obećavaju da će sav prikupljeni novac i njegova raspodjela biti transparentni.

Ovaj fond, koji za viši cilj ima ozdravljenje onih najranjivijih, ne smije biti razlog za politička potkusirivanja, već mjesto gdje će svi zajedno raditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bukiraj domaće
Bukiraj domaće
Uzajamno proždiranje
Uzajamno proždiranje
Radnici rekorderi
Radnici rekorderi
Metastaza
Metastaza
Dika i ponos
Dika i ponos
POS terminal uvodi red
POS terminal uvodi red
Milioni, kamioni
Milioni, kamioni
Javni mrak
Javni mrak
Lančana neodgovornost
Lančana neodgovornost
Potonuće obrazovanja
Potonuće obrazovanja
Život je odavno luksuz
Život je odavno luksuz
Moć kao droga
Moć kao droga
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana